NEBOJŠA MEDOJEVIĆ: Krivokapić osniva stranku i dovodi finansijsku mafiju da preuzme kontrolu nad Vladom!
Foto: Printscreen

Njegovo saopštenje prenosimo u celini:

Ministar Mickej preuzima kontrolu nad Vladom, kao eksponent međunarodne finansijske mafije koncentriše svu finansijsku moć kod sebe.

Prvo je spojio ministarstvo finansija sa ministasrtvom rada i socijalnog staranja što je van svake pameti i bez ikakvog uporišta u stvarnim potrebama ili komparativnim iskustvima. Ideja je da se iskoriste stari DPS kanali kupovine najsiromašnijih građana novcem iz budžeta.

Drugo, pripremio je osnivanje 21 direktorata kojima će u potpunosti preuzeti kontrolu nad novčanim tokovima. Posebno opasno, osniva direktorat za kriptovalute, preko koga ce uvući državu u speuklativne aktivnosti sa ovom virtuelnon imovinom koja je sve popularnija kao sredstvo plaćanja narkokartela i finansiranje terorizma.

Treće, planira osnivanje državnog holdinga , koji će upravljati svim državnim preduzećima,što je protivzakonito i veoma opasno jer se upravljanje tim holdingom može prepustiti nekim novim “ekspertima” koji će biti pod kontrolom Mickeja.

Preko 30 godina se bavim privatizacijom i restrukturiranjem državnih kompanija i ovo nisam nigde video. Možda Mickej planira privatizacije EPCG,Luke Bar, Aerodroma pa se preko ovog holdinga taj proces može obavljati van očiju javnosti i kontrole Vlade i Skupštine.

Mickej je već uveo praksu da Ministri glasaju za njegove sporne odluke ,telefonskim putem, bez uvida u dokumentaciju, što otvara pitanje rizika od korupcije i štetnih odluka po državu.

Tako su se Ministri izjašnjavali o zaduženju od 750 miliona evra mejlovima i to pola sata nakon što im je dostavio materijal od više stotina stranica, koji Ministri nisu mogli ni pregledati.

Odluka o kupovini dolarskih fjucersa od nepoznate investicione banke u iznosu od 27,7 miliona evra je takođe donesena telefonskim putem.

Ministri nisu imali uvid u dokumentaciju.

Mickej povlači opasne i neprihvatljive poteze koje pretvaraju Crnu Goru u džavu kojom se upravlja tajno i organizovano od male grupe pojedinaca ,bez ikakve kontrole i javnosti i transparentnosti.

Mickej i njegovi nalogodavci ukidaju ovlašćenja Parlamenta, ne objavljuje dokumentaciju o trošenju novca poreskih obveznika.

Ulazi u spekulativne finansijske transakcije sa ogromnim rizikom za državu, učestvuje u švercu cigareta, kupuje avione bez motora direktnom pogodbom, osniva avio kompaniju i sada pravi protivzakonitu firmu koja treba da upravlja sa svim državnim firmama.

Ova namera Mickeja je direktno suprotna zakonu o privrednim društvima jer uvodi novi organ upravljanja koji nije predviđen ovim zakonom.

Opasna ideja da jedan čovek pod kontrolom krupnog kapitala(domaćeg i stranog) upravlja državnom imovinom suprotno zakonima i bez kontrole.

Za kontrolu poslovanja državnih firmi država može uvesti obaveznu državnu reviziju poslovanja i plaćanja obaveza državi, kao što je nekad bio SDK.

Ali osnivanje nove državne firme za upravljanje postojećim državnim firmama je još jedna glupost u nizu gluposti Mickeja, ali s obzirom na njegovu sklonost kriminalnim aktivnostima i tajnom sklapanju dilova sa novcem poreskih obveznika, radi se o veoma opasnoj koncentraciji moćci u rukama jednog čoveka sklonog lopovluku.

Imajući u vidu da Krivi osniva svoju stranku 28.08. i da će Mickej možda biti i prvi Predsednik,ova ideja ima i opasan politički aspekt jer će Mickej moći da koristi državne resurse i novac poreskih obveznika za finasiranje svoje stranke.

Pozivam kolege Demokrate da odustanu od podrške ovoj kriminalnoj i korumpiranoj Vladi koja će zaviti u crno i finansijski opustošiti već opljačkanu Crnu Goru.

Ne podržavajte ove opasne kriminalne poslove Ministra Mickeja.

Platićete političku cenu i preuzeti kompletnu odgovornost za posledice.

Mickej kad napuni džepove će nestati.

A problemi će ostati.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading