KRIVOKAPIĆ ĆE OVE REČI DUGO PAMTITI "Nek se okrene oko sebe, a i povremeno pogleda u ogledalo"
EPA/CHRISTIAN BRUNA

 

Reagujući na prethodnu izjavu Krivokapića, iz DPS su pitali da li bi se Krivokapić mirio sa propagatorima fašizma ili pak ne veruje da ih ima u strukturama vlasti.Krivokapić dobio odgovor: "Nek se okrene oko sebe, a i povremeno pogleda u ogledalo"

"Ako traži propagatore ideje fašizma, a pod tim pojmom se podrazumeva i najgori oblik šovinizma, ali i veličanje ravnogorske ideologije, koju su učesnici zločinačkih ratova devedesetih prihvatili kao svoju prethodnicu, onda nek se okrene oko sebe, a i povremeno pogleda u ogledalo. Jer oni koji ga drže na poziciji predsednika Vlade, demonstriraju upravo fašizam kada negiraju genocid, kada ratne zločince i ubice proglašavaju za heroje, kada relativizuju skrnavljenje spomenika antifašista, kada saradnike fašista proglašavaju za heroje i svece. Uostalom, ne čudi nas ovakav vrednosni sistem premijera koji tekovine vladavine DPS-a, a to su očuvani mir, verski i etnički sklad, ekonomski suverenitet države, obnavljanje nezavisnosti, učlanjenje u NATO, kandidaturu za članstvo u EU - negativno kvalifikuje. Neko ko je svoj mandat započeo revanšizmom, čistkom nepodobnih, otkazima za sve koji nisu bili po meri klerikalno-nacionalističke Vlade, logično ima problem da prepozna šovinizam i fašizam u svojim redovima", stoji u saopštenju DPS.

KRIVOKAPIĆ ĆE OVE REČI DUGO PAMTITI

Foto: EPA

 

 

Iz najveće partije u parlamentu ističu, da onaj ko odavanje počasti saradnicima okupatora smatra “merom pomirenja”, kao što je to nedavno izjavio Krivokapić, naravno da ima problem sa vrednosnim sistemom, i pokazuje potrebu da svoje mane i nedostatke drugima pripisuje.

"I na kraju, ovaj Krivokapićev traktat, koji obiluje na silu nakalemljenim, politikantskim optužbama na račun predsednika države, jedino možemo razumeti kao pokušaj da prekrati vreme u danu kada je cela antifašistička Crna Gora slavila, a on smišljao kako da zameni teze i sebe abolira od pitanja - zašto crnogorski premijer građanima nije čestitao 13. jul - Dan državnosti Crne Gore", zaključuje se u saopštenju DPS.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading