CRNOGORCI KUKUMAVČE ZA RUSKIM TURISTIMA Ugostitelji očajni, u potpunosti smo propali
Alo/D.K.

U Budvi trenutno boravi 33.000 gostiju, što je 10.000 više nego prethodne sedmice, hoteli i plaže su puni, privatni smeštaj je popunjen sa nešto više od polovine kapaciteta, ali pošto su gosti iscrpljeni krizom, prihodi su manji i nisu u srazmeri s posetom, tvrdi direktorka Turističke organizacije Budva Maja Liješević, otkrivši da u privatnom smeštaju širom Budvanske rivijere trenutno boravi oko 19.000 turista, dok je u hotelima nešto više od 13.000 ljudi.

Prema njenim rečima, turistička sezona u Budvi je trenutno više nego zadovoljavajuća, istakavši da najviše posetilaca dolazi iz Srbije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine i Izraela, međutim, ugostitelj Krsto Niklanović priznaje da je situacija daleko od dobre, te da ako Rusi ne dođu u postsezoni, Crnoj Gori preti propast.

- Ako budemo imali postsezonu, možemo se nadati nekom procentu projektovanom do 63 odsto u odnosu na 2019. godinu. Međutim prihodi neće biti u tom procentu. Ove godine imamo goste koji su slabiji potrošači, što je i razumljivo s obzirom na krizu - otkrio je Niklanović i dodao da su Rusi jedini spas.

- Ukoliko nam Rusi u postsezoni ne dođu, plašim se nećemo imati dobre rezultate. Svi pokušavamo da ugrabimo nešto da bi preživeli ovu godinu. Jedna i po godina je nerada i posle toga tri godine nam treba da se vratimo u normalu - priznao je on.

S druge strane, suvlasnik Hotelske grupe "Montenegro stars" Žarko Radulović kaže da su hoteli ove grupacije puni od početka sezone, ali da se broj gostiju ne može porediti sa prihodima.

- S obzirom na to da nema Rusa i Belorusa, dobro prolazimo. Bolje je nego što sam očekivao i to me raduje. Dobro je da možemo da budemo zadovoljni sa regionom, Kazahstanom, Moldavijom, Ukrajinom i da nadomestimo Ruse i Beloruse, a to je nova činjenica - istakao je Radulović da je priča o dugo očekivanim Rusima čisto politička.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
bogdan

12.07.2021 22:12

Uveli ste sankcije Rusiji a očekujete njihove turiste.To vam je za nauk.Kada izgubite obraz /koji ni nemate/ to je rezultat.