SUNOVRAT SVETOG STEFANA Nekada ležaljke 120 evra, sada ćevapi i pivo za evro
Foto: Shutterstock

 

Ekskluzivnost na Svetom Stefanu i Miločeru u Crnoj Gori više ne postoji. Zamenio ju je masovni turizam koji je stigao sa "slobodnim" plažama, kaže meštanin Dragan za Radio slobodna Europa (RSE).

"A oni koji su 'oslobađali' te plaže, na njima se ne kupaju. 

Nakon što su zakupac Adriatic Properties i hotelski operater Aman Resorts najavili da ove sezone neće otvarati hotele Sveti Stefan i Miločer, ulaz na tim hotelskim plažama je slobodan, plaže su neuređene, bez pokretne imovine, a u njihovu zaleđu su zatvoreni spa objekti, restorani, kafići i drugi prateći sadržaji hotelske ponude.

Reč je o ekskluzivnim kupalištima na Budvanskoj rivijeri koja su decenijama bila namenjena hotelskim gostima, koji su za jedno noćenje spremni platiti više hiljada eura.

Ulaz je bio dozvoljen i drugima, ali uz astronomske cene, pa je komplet ležaljki sa suncobranom dnevno stajao i 120 evra.

Pivo i ćevapi za jedan evro

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da je samo apsolutno neodgovorna vlast mogla napraviti da reprezentativni deo turističke ponude, Kraljičina plaža, bude ravan ruglu i da Crna Gora, kako je izjavio, izgubi investitora:

“Verujemo da ste videli na društvenim mrežama čemu služi najreprezentativniji deo obale - Kraljičina plaža. Prodaja piva i ćevapa za jedan evro”, ocenio je Đukanović.

“Ovo je novi sumrak Svetog Stefana, treći u poslednjih 30 godina”, kaže povodom zatvorenih hotela i neuređenih plaža za RSE dekan Fakulteta za biznis i turizam u Budvi, Rade Ratković.

Podseća da je otvaranjem Svetog Stefana 1960. godine počela nova era razvoja crnogorskog turizma, jer je grad-hotel stekao svetsku slavu i bio preteča onoga što danas označavaju butik hoteli - luksuzno mesto za odmor u kojem se posebno neguje privatnost gostiju i posvećenost svakom turistu ponaosob.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading