MILO IZ "MAJBAHA" OHRABRUJE KOMITE Đukanović koristi svađu u Vladi kako bi ostvario pakleni plan
Tanjug/Tanja Valić

 

On mesecima vešto koristi svađe u vrhu vlasti sabirajući svoje biračko telo, obilazeći opštine u kojima DPS ima vlast, učestvuje na međunarodnim forumima, remeti kohabitaciju, a sve nadajući se novim izborima i povratku na stare staze.

Đukanović sve češće na sastancima na visokom nivou upozorava na "povratak u devedesete".

I zato je minulog petka u Ohridu u okviru Prespa foruma, na sastanku sa v. d. pomoćnika američkog državnog sekretara Filipom Rikerom ukazao na potrebu snažnijeg podsticaja EU i prisustva SAD u regionu radi pune stabilnosti zbog oživljavanja "retrogradnih ideja iz devedesetih".

Ove hiperaktivnosti Đukanovića politički analitičar Vojin Grubač ocenjuje kao njegovo maksimalno aktiviranje i "vaskrsavanje mrtvog političara" koji je u jednom trenutku bio bačen na marginu.

- Sijaset izjava svak dan, obilasci spomenika i pećina, varoši gde ga ima ko primiti. I dalje kontroliše RTCG, pravosudni sistem, deo policije i Agenciju za nacionalnu bezbednost, smeje se nad spiskom novih ambasadora koji to neće biti jer ih ne želi videti niti potpisati njihovo ustoličenje. Ujedno, s uživanjem posmatra međusobno retoričko kamenovanje lidera pobedničkih partija i vlade, raspiruje šovinizam kroz paradržavne medije - navodi Grubač.

MILO IZ

Tanjug/Tanja Valić

 

 

Sagovornik ocenjuje da Đukanović ne pravi predah ni kada su komite u pitanju, koje je, takođe, stavio pod svoju kontrolu, dok izlaze na svaku manifestaciju podižući protestnu galamu.

- Ukratko, divi se svojoj umišljenoj veličini, obilato troši državne pare i vozika se u "majbahu" čekajući totalno saplitanje nove vlasti, koja sama sebe urušava iz neznanja i poriva egoizma i merkantilnosti - ocenjuje Grubač.

Jedno od obećanja premijera Krivokapića čim je došao na mesto predsednika vlade bilo je prodavanje službenog "majbaha" Mila Đukanovića. Meseci su prošli, a Đukanović još nesmetano dolazi tim istim vozilom koje vredi oko 600.000 evra ne hajući na obećanja Krivokapića.

Situaciju u Crnoj Gori prate u Briselu. Pa je EU pozvala sve crnogorske institucije i političke partije da konstruktivno rade zajedno i u skladu sa ustavnim mandatima, kako bi se nastavile reforme na putu u EU.

DA SE PODMIRI 6.720 UGROŽENIH

IZNOS od 456.933 evra, koliko je početna cena luksuznog automobila "majbah S 650", koji je koristio bivši premijer Duško Marković, čiju je prodaju oglasilo Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, dovoljan je za isplatu 3.514 iznosa materijalnog obezbeđenja porodice za petočlanu familiju, u iznosu oko 30 evra. Ili - 5.700 socijala od po 80 evra!

Ukoliko gledamo iznos oko 68 evra, onda je novac od prodaje samo jednog "majbaha" dovoljan za 6.720 tih davanja - izjavila je Marina Medojević iz "Banke hrane".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading