MOGUĆI NOVI POTRESI U Crnoj Gori zbog zemljotresa upozoravaju građane
seismo.co.me

 

Dalja dešavanja ne mogu se predvideti kaže seizmolog u Hidrometeorološkom i seizmološkom zavodu Crne Gore Milena Tomanović. Izvesno je jedino da u ovoj instituciji pomno prate situaciju a jačina zemljotresa nakon ovog koji se ocenjuje kao srednje jak iznosila je od 1,8 jedinica do 3,2 jedinice Rihterove skale.

–Ne bi trebalo da se dese jači potresi od ovoga, ali u seizmologiji nema pravila. Videćemo narednih dana kakva će biti seizmička slika - objasnila je Tomanović.

Dodala je ipak da za paniku nema potrebe, a činjenicu da se zemljotres osim u gradovima Boke osetio i u Republici Srpskoj, odnosno BiH i Hrvatsko, komentariše kao indikator koji pokazuje kako se širilo polje inteziteta nakon potresa od 4,3 jedinice Rihterove skale.

Na osnovu iskustva i narednih dana mogući su zemljotresi u hercegnovskom zaleđu. Iz Parka prirode Orjen sugerisali su zbog toga posetiocima da dodatno obrate pažnju na teren po kojem se kreću, da izbegavaju strme, krševite padine i speleološke objekte jer su ta mesta potencijalno opasna prilikom zemljotresa zbog mogućnosti urušavanja stena i odrona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading