CRNA GORA JE U CRNINI Reči Matije Bećkovića odjekuju, otkrio njihovog najvećeg neprijatelja
Printskrin

 

Kažu da je pobila međaš u svakoj kući. Svaka porodica je višenacionalna, višejezička, viševjerska, višestranačka, napredna i nazadna, fašistička i antifašistička, izdajnička i pobednička, kaže akademik i pesnik Matija Bećković.

Crna Gora je jedina država koja još ratuje sama sa sobom i ne zna ko joj glavu nosi, kaže za Kurir Bećković komentarišući trenutnu situaciju u toj državi.

– Crna Gora je u crnini za sobom. Kažu da je pobila međaš u svakoj kući. Svaka porodica je višenacionalna, višejezička, viševerska, višestranačka, napredna i nazadna, fašistička i antifašistička, izdajnička i pobjednička… U minijaturnoj i najmalobrojnijoj državi, najveći problem je popis stanovništva – kaže Bećković.

Komunističke jame

Kako kaže, Crna Gora nema nijednog neprijatelja van svog naroda.

– Ona nema nijednog neprijatelja van svog naroda. Ona 13. jula, na Dan opštenarodnog ustanka protiv fašizma, slavi fašistički program onih koji su 12. jula, pod italijanskom okupacijom, proglasili nezavisnu Crnu Goru i čestitali joj slobodu. EU je donela rezoluciju o izjednačavanju komunizma i fašizma, ne znam kako će Crna Gora ući u EU ako tu rezoluciju ne priznaje. Crna Gora je jedina država u kojoj nema fašističkih, a ima komunističkih jama. To je jedina država koja još ratuje sama sa sobom i ne zna ko joj glavu nosi – navodi Bećković.

Politička kriza

Podsetimo, Crna Gora je poslednjih nedelja zapala u veliku političku krizu. Najpre je tamošnji premijer Zdravko Krivokapić smenio ministra ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, i to zato što je izjavio da je “spreman da prizna da se u Srebrenici desio genocid kada se to nedvosmisleno utvrdi”. U istom danu kada je smijenjen Leposavić, crnogorski parlament je, pomoću glasova opozicionog DPS Mila Đukanovića, usvojio rezoluciju o Srebrenici.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Bojan

25.06.2021 12:19

JADAN NAROD U CG ONO JE BEDA ZIVA TAMO A DECA IM NARKOMANI BUKVALNO SVAKO SE DROGIRA RASULO OD DRZAVE.

Jovan

25.06.2021 16:55

Crna gora je pukla po temelju jeste istina da im se omladina razuzdala to je sve drogirano i nose pistolje uzas i rasulo zivo.Bio sam tamo i to.je slepo crevo malo ono primorje kobajagi nesto se trude ali nista to ne pije vodu.Daleko su oni od Srbije milioni godina.