IZNEVERENA OČEKIVANJA NARODA Krivokapić, Bečić i Abazović potpisali fantomski sporazum - dali obećanje stranim centrima moći
EPA

 

On smatra da je narod koji je doneo pobedu očekivao da će nakon trideset godina diktature krenuti demontaža bivšeg režima, obračun sa kriminalom, borba protiv korupcije, ekonomski oporavak, čišćenje biračkog spiska, da će se potpisati temeljni sporazum sa SPC.

Ništa od toga – kriminalci, klanovi, tajkuni, nosioci korupcije iz DPS i njihove sluge iz tužilaštva i sudstva, prva familija, druga familija, svi su i dalje u svojim poslovima, netaknuti, kao i prije 30. avgusta. Eskpertska vlada se pokazala kao promašaj, na šta smo upozoravali od početka. Predsednik vlade sada nema podršku koalicije na čijem čelu je bio, jer je okrenuo leđa politici koju je zastupao na izborima, ali je utočište pronašao kod Alekse Bečića i sada se mora konstatovati ta pomalo šizofrena situacija. To bi bilo kao da Stevan Katić ostane bez podrške svoje stranke u Herceg Novom, a da ga ostali podržavaju i sprečavaju njegovu smjenu. Podsećamo da je mjesecima, kao neko pravilo, proturana priča kako je naša koalicija dala premijera, Demokrate predsednika skupštine, a URA potpredsednika vlade i da smo svi dobili ,,svoje“. E sad, pošto najveći dio parlamentarne većine ne podržava premijera, onda je red da vidimo na čemu smo. Narod je očekivao – DISKONTINUITET sa politikom DPS, a mi gledamo NASTAVAK politike DPS„, poručio je Vučurović.

I od početka je bilo tako već od onoga fantomskog sporazuma koji su potpisali Krivokapić, Bečić i Abazović, a koji je u stvari bio njihovo čvrsto obećanje nekim centrima moći van i u Crnoj Gori da neće dirati ,,vrednosti“ politike DPS-a, koju smo srušili 30. avgusta, kaže Vučurović i dodaje:

„I pošto su odlučili da vode politiku po ugledu na Mila Đukanovića, onda je logično da im se desilo ovo što se sad dešava – završili su u antisrpstvu i, kao i Đukanović, svakodnevno optužuju Srbiju za sve. E tu, u antisrpstvu, su sad ideološki zaglavljeni Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić, i zaboravljaju da se na sadašnjim pozicijama nalaze zahvaljujući srpskom narodu, dok sa DPS, URA, SD, BS donose odluke koje su direktno okrenute protiv Srba, Srbije, Republike Srpske. Ukoliko nastave ovim putem, Krivokapić i Bečić će biti ozbiljni kandidati za lidera Patriotsko-komitskog saveza. U konačnom, ovakvi neuspjesi vlade su se mogli očekivati i zbog toga što nju u velikom procentu čine ljudi koji nikada nijesu bili dio opozicione borbe, već su upravo pripadali politici DPS. I na to smo upozoravali, jer je i političkim laicima jasno da vladu moraju da čine oni koje su birali građani, a ne neki avanturisti koji klimaju na mig iz neke ambasade ili medija„, zaključio je Vučurović u izjavi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Srpkinja

20.07.2021 17:22

Krivokapić i Bekčiću sramoto ibedo srpskog naroda Krivokapići bekčić sramota i beda srpskog naroda sram vas bilo seme im se zatrlo dabogda