DESET MILIONA IZDATIH FISKALNIH RAČUNA SA QR KODOM Siniša Mali objavio sjajne vesti i otkrio pogodnosti novog sitema e-fiskalizacije (FOTO)
Foto: Instagram/printscreen

- Juče smo po prvi put prešli cifru od 10 miliona izdatih fiskalnih računa sa QR kodom na novom sistemu e-fiskalizacije. Izdato je ukupno 10.065.943 fiskalnih računa, koji su automatski, u realnom vremenu, ušli u sistem Poreske uprave. Osim što Poreska uprava ima bolji uvid u to šta se dešava na terenu, i građani mogu da provere da li su računi ispravni, tako što će skenirati QR kod i na taj način pomoći državi u borbi protiv sive ekonomije. Podsećamo da je novi model u Republici Srbiji obavezan od 1. maja 2022. godine.

Zahvaljujući novom sistemu, suzbija se nelojalna konkurencija, olakšava poslovanje, smanjuju troškovi na duži rok, ukida se nepotrebno administriranje i stvara bolji poslovni ambijent.

 

 


Ukida se trošak fiskalizacije/defiskalizacije kasa, godišnjih servisa fiskalnih uređaja, nestaje trošak kupovine i skladištenja takozvanih kontrolnih traka, ukida se pretplata kod mobilnih provajdera za GPRS.

Elektronska fiskalizacija je ključan projekat za uvođenje reda u naš fiskalni sistem, na kome su Ministarstvo finansija i Poreska uprava mnogo radili u protekle dve godine. Još jednom zahvaljujemo svim obveznicima koji su pokazali odgovornost i u zakonskom roku prešli na novi model. Zahvaljujući budžetskim prihodima mi gradimo puteve, bolnice, škole, naučno-tehnološke parkove, pomažemo privredi i građanima u vreme krize, i zato je bilo važno da uvedemo red u ovaj sistem i da idemo u korak sa razvijenim zemljama. - napisao je Mali.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading