Dugoročni investicioni krediti u okviru „Projekta za konkurentnu poljoprivredu Srbije“
Promo

Projekat koji je već prepoznat među poljoprivrednim proizvođačima kao 10:40:50, pruža mogućnost dobijanja bespovratnih sredstva u iznosu od čak 50% od ukupne prihvatljive vrednosti investicije i troškova, uz dodatnih 40% finansiranja iz kredita banke, i uz svega 10% sopstvenog učešća klijenta za realizaciju željene investicije. U okviru ovog programa, Banca Intesa će odobravati dugoročne investicione kredite namenjene registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima sa rokom otplate od 25 meseci do 120 meseci za kredite u evrima, odnosno do 60 meseci za dinarske kredite, uz mogućnost korišćenja grejs perioda do 12 meseci.

„Strateško opredeljenje naše banke je da kontinuirano ulaže u unapređenje poljoprivredne proizvodnje i jačanje konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača, te smo sada, u okviru partnerstva sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj, u prilici da ponudimo poljoprivrednicima mogućnost da ostvare planirane investicije u okviru ovog izuzetnog projekta. Želja nam je da učešćem Banca Intesa kroz ovaj program fokus stavimo i na posebno važne grupe u poljoprivrednom sektoru u Srbiji, kao što su žene i mladi poljoprivredni proizvođači“, istakao je Darko Popović, član Izvršnog odbora Banca Intesa.

Banca Intesa u oblasti agrara posluje od 2008. godine i kontinuirano radi na unapređenju svoje ponude registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, nudeći različite modele finansiranja. Banca Intesa je i ove godine sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede potpisala ugovor koji omogućava odobravanje i isplatu subvencionisanih dinarskih poljoprivrednih kredita. Dodatno, Banca Intesa u saradnji sa Vladom Republike Srbije i Narodnom Bankom Srbije pruža značajan doprinos oporavku privrede od negativnih posledica korona virusa odobravanjem kredita iz garantne šeme za tekuću likvidnost i nabavku obrtnih sredstava mikro, malim i srednjim preduzećima.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading