Dispečer
Foto: Printscreen/Tiktok/nasidispeceri


Tokom pandemije korona virusa, mnoge firme su prešle na rad od kuće kao privremeno rešenje. Međutim, nedavno se javlja trend povratka zaposlenih na svoja radna mesta, a jedna dispečerska firma je odlučila da podeli svoje iskustvo i razloge zašto ne žele da zaposle ljude koji žele da rade isključivo od kuće.

Problemi sa radnicima koji rade od kuće


Firma je istakla da su se suočili sa određenim problemima kada su omogućili rad od kuće. Naime, otkrili su da su neki zaposleni koristili tu fleksibilnost da istovremeno obavljaju poslove za konkurentske firme. Ova saznanja dovela su do neslaganja među zaposlenima, pri čemu su oni koji su radili iz kancelarije osećali da su oštećeni.

- Nažalost ta opcija nije funkcionisala za nas, jer smo čak i saznali da su ljudi koji su bili naši zaposleni istovremeno radili i posao za konkurente.

 

@nasidispeceri Ne podrzavamo rad od kuce, jer se nije funkcionalno pokazalo za firmu #nasidispeceri #dispecer #dispatch #foryou #viral #fyp #radodkuce #remote ♬ Epic Cinematic - Florews


Usled neslaganja i problema koji su nastali, firma je donela odluku da se rad obavlja isključivo iz kancelarije. Ovom odlukom žele da postignu izraženiji timski rad, kao i efikasnije obavljanje poslova. Naglasili su da su uvereni kako je rad iz kancelarije ključan za postizanje ovih ciljeva.

 

- Tada je pala odluka da se radi samo iz kancelarije, i da se time postiže izraženiji timski rad i da se istovremeno odrađuje više stvari, objasnili su.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading