Novac
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Dok su IT poslovi među najplaćenijima, primećeno je i da su zanatski poslovi postali izuzetno unosni, nudeći priliku i onima bez fakultetskih diploma da dobro zarade, što predstavlja ogromnu šansu za čak 317.800 nezaposlenih radnika.

Ovo su neka od najplaćenijih zanimanja za koja nije neophodna visoka stručna sprema

IT sektor

Velika potražnja postoji za programerima, kao što su: IT Project Manager, UX/UI/WEB Designer, C#/C++ Developer, Mobile developer, Data Warehouse/Business Intelligence Developer, Python Developer, Software Developer/Programmer/Engineer, JavaScript Developer, Business Intelligence/Data Warehouse Consultant, Backend developer, Software Developer/Programmer/Engineer, Full stack developer i Backend developer. Njihove plate se kreću od 250.000 do 500.000 dinara.

Menadžer prodaje

Posao menadžera prodaje uključuje vođenje tima prodavaca, postavljanje prodajnih ciljeva i strategija, pregovaranje sa ključnim klijentima i analizu tržišta. Ovo je dinamičan posao koji zahteva izuzetne komunikacione veštine i sposobnost vođenja tima. Plate menadžera prodaje se kreću od 250.000 do 350.000 dinara.

Šef gradilišta

Šef gradilišta je odgovoran za nadzor i koordinaciju svih aktivnosti na gradilištu. To uključuje upravljanje radnicima, kontrolu troškova i rokova, kao i komunikaciju sa investitorima i nadzornim organima. Plata šefa gradilišta je oko 250.000 dinara.

OVO SU 5 NAJPLAĆENIJIH ZANIMANJA U SRBIJI Plata je sjajna, a ne treba fakultetska diploma

Shutterstock

 

 

Vozač

Njihovi zadaci mogu obuhvatiti vožnju kamiona, autobusa, taksija ili dostavnih vozila. Pozicija vozača zahteva dobru vozačku sposobnost, poznavanje saobraćajnih propisa i odgovornost prema putnicima ili teretu. Plate se kreću od 250.000 do 350.000 dinara.

Vodoinstalater

Vodoinstalateri su specijalizovani za instalaciju i popravku vodovodnih sistema. Njihovi zadaci mogu obuhvatiti postavljanje cevi, slavina, sanitarnih uređaja i grejnih sistema. Ovo je posao koji zahteva tehničko znanje, veštinu i preciznost. Plate vodoinstalatera se kreću oko 240.000 dinara.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading