m:tel
Foto: Printscreen/m:tel

Budući da je m:tel kompanija koja pruža uslugu pristupa internetu, teme bezbednosti u okviru te globalne mreže deo su svakodnevnog posla i usluge koju m:tel pruža svojim korisnicima. Iako internet predstavlja izvor nepreglednih mogućnosti, pored svih pozitivnih strana, nažalost, nove tehnologije nose i rizike ako se koriste nesavesno i nesvesno tih rizika. Zato je važno osvestiti potrebu da se svi, a naročito najmlađi, zaštite u tom virtuelnom okruženju.

Upravo zato, kampanja „Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo decu na internetu“, ima za cilj da pruži dodatne informacije, edukuje i skrene pažnju na ovu važnu temu. Jer digitalna bezbednost, kao i svaki drugi oblik zaštite, počiva prvenstveno na znanju!

Generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan zahvalila je Unicefu i Plavom telefonu, koji imaju veće iskustvo i ekspertizu u vezi sa zaštitom dece, što su stali iza ove m:tel kampanje i što će aktivno učestvovati u njenom nastavku.

„Ovo je velika i važna tema koja ne može stati u jedan spot i jedan događaj, o njoj mora konstantno da se priča i na njoj da se radi. Plašim se da je internet prostor, kada je reč o deci, mesto na kojem u ovom trenutku vrebaju značajne opasnosti. Ono što je još više zabrinjavajuće jeste nedostatak svesti kod roditelja i pedagoškog osoblja šta je ono što je opasno na internetu, kako se zaštiti od toga i kako edukovati sebe i dete da ne dođe u opasnost“, naglasila je Trivan i dodala da je pred nama godina u kojoj će m:tel zajedno s partnerima, organizovati niz edukacija širom BiH, kako bi školske psihologe, nastavno osoblje i roditelje edukovali o tome zašto internet predstavlja potencijalnu opasnost.

„Iako bi telekom operator trebao da bude najzainteresovaniji za profit i u tom smislu za prodaju što više telefona, usluga, interneta, mi se sa tim ne slažemo. Smatramo da ispred profita treba da bude zdravlje i ove generacije i onih koje dolaze, pre svega mentalno zdravlje koje je ozbiljno ugroženo načinom na koji u ovom trenutku funkcioniše internet“, rekla je Jelena Trivan.

Celu vest pročitajte na Aloonline.ba

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading