noavc
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Otvaranje kozmetičkih salona "eksplodiralo" je tokom prethodne godine. Gotovo da nema zgrade u Srbiji u kojoj nema bar jednog salona za lepotu ili frizerskog salona. Manikir je postao redovna rutina mnogih žena, kao i odlazak kod frizera bar jednom nedeljno. Iako u Beogradu ima mnogo salona, čini se da svi rade punom parom i da posla uvek ima, a ni plata nije mala, piše beogradski medij.

Na društvenim mrežama se u poslednjih par dana deli mnogo oglasa za posao u salonima. Najčešće se nudi posao frizerima, a pored toga, ima mnogo upražnjenih mesta i za manikir. Plata za ova zanimanja danas nije ispod 90.000 dinara, piše Blic.

Ponuđen je oglas za posao u jednom beogradskom salonu koji traži frizera i manikira. Za posao frizera ponuđena plata je 100.000 dinara, dok je za drugu poziciju plata 90.000 dinara.

Sve veća ponuda i obuka

Stepen obrazovanja kozmetičara razlikuje se od najnižeg nivoa bazne ili osnovne obuke, na kursevima koji mogu da traju od nekoliko dana do nekoliko meseci, pa sve do četvorogodišnjih stručnih škola, ali i privatnih akademija koje sve češće nude obuke za ovo zanimanje.

Samo u Beogradu još uvek ima nekoliko državnih četvorogodišnjih srednjih škola za kozmetičkog tehničara, a veliki je broj i privatnih, u kojima se stiče isto ovo zvanje. Sa druge strane, ponuda kurseva i kratkotrajnih obuka, naročito za nokte, raste iz dana u dan.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading