avion
Foto: Alo/Printscreen

"Ciljani invaliditeti su one onesposobljenosti koje je savezna vlada, kao pitanje politike, identifikovala za poseban naglasak u zapošljavanju", navodi se na veb stranici FAA. "One uključuju sluh, vid, nedostajuće ekstremitete, delimičnu paralizu, potpunu paralizu, epilepsiju, tešku intelektualnu onesposobljenost, psihijatrijsku invalidnost i patuljastost", objašnjava Uprava za vazduhoplovstvo.

Inicijativa je deo FAA-ovog plana zapošljavanja "Različitost i inkluzija", koji tvrdi da je "raznolikost sastavni deo ostvarivanja misije FAA da obezbedi bezbedno i efikasno putovanje širom naše zemlje i šire".

 

 

FAA je vladina agencija zadužena za regulisanje civilnog vazduhoplovstva i zapošljava oko 45.000 ljudi.

Sve oči bile su uprte u FAA i avio industriju poslednjih dana, nakon što su vrata na "boingu 737 maks 9" eksplodirala tokom leta. 

Nakon incidenta, brojni komentatori i javne ličnosti kritikovali su FAA i avio-kompanije da je naglasak na diverzitetu, jednakosti i inkluziji (DEI) učinio letenje manje bezbednim.

"Želite li da letite u avionu u kojem su davali prioritet angažovanju DEI-a u odnosu na vašu bezbednost?", napisao je Ilon Mask na Iksu.

"To se zapravo dešava."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading