VELIKI KAŠALJ
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Epidemija velikog kašlja, gripa, koronavirusa i drugih respiratornih infekcija dovela je do povećane potražnje za bebisiterkama, kako bi roditelji obezbedili čuvanje svoje dece dok su oni na poslu.

Na društvenim mrežama i specijalizovanim sajtovima, roditelji očajnički traže preporuke za bebisiterke koje bi čuvale njihovu decu, pri čemu se ističe da je potražnja za ovom uslugom posebno naglašena u poslednje vreme usled aktuelne epidemije.

Zbog ovakve situacije, porodice su primorane da angažuju bebisiterke, čime se otvara prostor za povećanje tražnje za ovom vrstom usluge.

Milkica Ilić iz Smedereva, koja već deset godina čuva decu u Beogradu, ističe da je potražnja za njom u poslednje vreme značajno porasla. Ona ističe da je slučajno počela da se bavi ovim poslom, ali je postepeno stekla reputaciju pouzdane osobe koja može da se osloni.

Bebi servisi predstavljaju pouzdan način pronalaska bebisiterki, s obzirom da kandidatkinje prolaze kroz različita testiranja i obuke. Ova procedura dodatno uliva poverenje roditeljima, a bebisiterke koje se zaposle preko ovakvih servisa često ostaju u istoj porodici na duže vreme.

Cena usluge bebisiterke zavisi od broja sati čuvanja dece i broja dece. Mesečna plata bebisiterke jednog deteta na četiri sata dnevno iznosi 41.624 dinara, dok je cena za čuvanje deteta osam sati dnevno u trajanju od mesec dana 58.857 dinara. Naravno, cena je veća ukoliko je u pitanju više dece.


Epidemija velikog kašlja i drugih respiratornih infekcija dovela je do povećane potražnje za bebisiterkama, pri čemu su roditelji primorani da angažuju ove usluge kako bi obezbedili čuvanje svoje dece. Ovo je dovelo do porasta potražnje za bebisiterkama kako preko oglasa na internetu, tako i preko specijalizovanih bebi servisa.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading