DONOSI SREĆU, A ŠTA JE SA ZARADOM? Dobrivoje u ovo doba godine ne zna šta će od posla!
Shutterstock/Gabor Tinz

- Vole ljudi da vide odžačara, naravno da donosi sreću. Jer kad mi završimo naš deo posla i očistimo dimnjak, neće drhatati tokom duge i hladne zime, kaže kroz osmeh Dobrivoje za RINU.

dimljačar

Foto: RINA

 

 


Ono što je najvažnije kad je u pitanju piprema za predstojeću grejnu sezonu, jeste da sa odžak očisti na vreme, a ne da se to odrađuje u poslednji čas. Tada je i samom odžačaru mnogo teže da efikasno odradi svoj deo posla.

- Moj savet kao dimničara koji se ovim poslom bavi pune dve decenije, je da se odžak očisti bar jednom pred sezonu, te da se zima dočeka sa očišćenim dimnjacima. To je moja preporuka, jer kad dođe zima i padne sneg, vrlo je teško tada čistiti dimnjake, jer su krovovi klizavi i tada je vrlo rizično raditi, ističe Dobrivoje.

Na terenu, kako kaže, zatiče sve i svašta, a u kakvom će stanju biti odžak najviše zavisi od toga kakva drva se lože. Osim toga što vatra bolje gori, sa adkevatnim i redovnim čišćenjem dimnjaka maksimalno se smanjuje i opasnot od bilo kakvo požara.

Iako je veoma tražen tokom ovih jesenjih meseci, poslom odžačara bavi se sve manji broj ljudi. Mladi mahom ne žele da se penju po dimnjacima iako može pristojno i pre svega pošteno da se zaradi novac.

- Da je lako nije, ruke jesu garave, ali ono što je najvažnije u ovom poslu jeste da je obraz čist, zaključio je Dobrivoje.

(Izvor: RINA)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading