Novac
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Upravo je izmenjena Uredbu o Programu podsticanja zapošljavanja mladih "Moja prva plata", čime se povećavama mesečna novčana naknada mladima.

Tako, prema izmenama i dopunama Uredbe, mladi sa srednjim obrazovanjem će umesto dosadašnjih 25.000 mesečno dobijati 28.000 dinara, a mladi sa visokim obrazovanjem 34.000 umesto dosadašnjih 30.000 dinara.

Kako Uredba stupa na snagu osmog dana od objavljvivanja u Službenom glasniku, to znači da korisnici Programa čekaju ove izmene posle 10. oktobra.

Podsetimo, program Moja prva plata omogućava mladima da se osposobe za samostalan rad na konkretnim poslovima. Cilj Programa je podsticanje zapošljavanja mladih, uz prethodnu obuku za posao i sticanje prvih radnih iskustava, kao i podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova.

Tokom devet meseci trajanja programa "Moja prva plata" kandidati primaju pomoć države u vidu novčane naknadu. Sredstva se isplaćuju direktno korisnicima, preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a poslodavci mogu da isplate i dodatni iznos.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Beograđani sa decom pale sveće za ubijene Srbe #alo #alodnevnenovine #hram #beograd #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading