POSLEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU! Država zove na selo, plata 150.000 dinara, a ovo su uslovi
Foto: RINA

Rok za prijavu zainteresovanih kandidatima za posao popisivača za potrebe sprovođenja Popisa poljoprivrede 2023. ističe danas, podsetio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Kako je navedeno u javnom pozivu objavljenom 15. avgusta, popisivači imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka.

Od 1. oktobra do 15. decembra dužni su da popišu sve jedinice popisa (poljoprivredna gazdinstva), prema dodeljenom Adresaru poljoprivrednih gazdinstava, koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike.

Broj prijava je ograničen, a period angažovanja je od 1. oktobra do 22. decembra 2023.

Zarada

Petar Korović, pomoćnik direktora RZS, objasnio je da će plata popisivača biti po učinku, kao što je bilo prošle godine na popisu stanovništva.

Neka minimalna zarada je oko 60.000 dinara dok traje popis, projektovana je oko 150.000 dinara, s tim što može biti i mnogo veća. Setimo se da smo na popisu stanovništva imali popisivača koji je za dva i po meseca trajanja popisa zaradio i preko 300.000 dinara. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading