PLATA 150.000 DINARA I VIŠE Rok za prijavu traje do sutra
Foto: Shutterstock

Rok za prijavu zainteresovanih kandidatima za posao popisivača za potrebe sprovođenja Popisa poljoprivrede 2023. ističe sutra, podsetio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Za potrebe sprovođenja Popisa traži se 2.842 popisivača, a prijavljivanje kandidata traje do 21. avgusta, do 20 časova.

Kako je navedeno u javnom pozivu objavljenom 15. avgusta, popisivači imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka.

Od 1. oktobra do 15. decembra dužni su da popišu sve jedinice popisa (poljoprivredna gazdinstva), prema dodeljenom Adresaru poljoprivrednih gazdinstava, koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike.

Broj prijava je ograničen, a period angažovanja je od 1. oktobra do 22. decembra 2023.

Popis

Youtube

 

Kako je za Kurir objasnio Petar Korović, pomoćnik direktora RZS, plata popisivača biće po učinku, kao što je bilo prošle godine na popisu stanovništva.

- Neka minimalna zarada je oko 60.000 dinara dok traje popis, projektovana je oko 150.000 dinara, s tim što može biti i mnogo veća. Setimo se da smo na popisu stanovništva imali popisivača koji je za dva i po meseca trajanja popisa zaradio i preko 300.000 dinara. Samo je bitno da budu vredni - rekao je Korović.

Kandidati se prijavljuju isključivo popunjavanjem elektronske prijave, koja će biti aktivna do ponedeljka 21. avgusta (do 20 časova) na sajtu Republičkog zavoda za statistiku.

Rang lista prijavljenih kandidata za popisivače, po opštinama, objavljuje se 22. avgusta 2023. na veb-sajtovima Zavoda stat.gov.rs i popispoljoprivrede.stat.gov.rs.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading