TUNELI POD ZEMLJOM I VANZEMALJCI! Mask se pojavio na platnu okružen svećama, lideri G-20 ostali bez daha!
Tanjug/Ap

Sedeći u mraku, odeven u tradicionalnu indonežansku košulju koju su mu poslali organizatori, okružen svećama, Ilon Mask je okupljenim poslovnim ljudima na samitu G20 rekao da radi „mnogo i neprekidno... od jutra do mraka, sedam dana u nedelji“.

„Imam previše posla, to je sigurno“, rekao je izvršni direktor „Tesle“ i „Tvitera“.

„Nestala nam je struja tri minuta pre ovog poziva. Zato sam potpuno u mraku“, objasnio je Mask Anindiji Bakrie, poslovnoj ženi, koja je bila moderatorka ovog razgovora.

Nije komentarisao svoju kontroverznu akviziciju „Tvitera“, koja je uključivala otpuštanje hiljada zaposlenih i uvođenje naknade za verifikaciju. Rekao je samo da će podržati ideju da se na mreži uvede više video-snimaka i da se ulažu napori da se kreatorima sadržaja omogući da unovče svoj rad.

TUNELI POD ZEMLJOM I VANZEMALJCI! Mask se pojavio na platnu okružen svećama, lideri G-20 ostali bez daha!

Tanjug/Ap

 

Umesto o Tviteru, razgovor je krenuo u potpuno drugom pravcu i Mask se posvetio temama kako vidi budućnost, pričajući o tunelima iskopanim duboko pod zemljom za borbu protiv saobraćajnih gužvi, putovanju raketama s kraja na kraj sveta koje bi trajalo kraće od sat vremena, kao i o otkrivanju vanzemaljskog života u svemiru.

„Možda ćemo pronaći vanzemaljske civilizacije ili otkriti civilizacije koje su postojale pre više miliona godina“, rekao je Mask. „Mislim da bi to bilo neverovatno zanimljivo, otići tamo i istražiti galaksiju.“

Direktor „Tesle“ je sa mnogo žara govorio o prednostima tunela u odnosu na leteće automobile u borbi protiv saobraćajnih gužvi, jer tako ne rizikujemo da nam automobil „padne na glavu“, kao i da bi to još više narušilo našu privatnost.

„Električna vozila i tuneli su apsolutno odgovor na najveću moguću gužvu u bilo kom gradu, jer možete da idete duboko koliko god želite dok se problem ne reši“, tvrdi Mask.

Osim njegovog „euforično pozitivnog“ pogleda na budućnost Indonezije kao zemlje u razvoju, razgovor je uglavnom ostao na čudnom i smelom pogledu na budućnost Zemlje.

Džakarta je pozvala Maska da koristi Indoneziju kao lansirnu lokaciju za svoju raketu „Spejs iks“, ukazujući na prednosti lokacije uz ekvator.

Ali Mask je rekao da želi da vidi raketne platforme širom sveta koje bi omogućile ljudima da putuju „na potpuno drugi kraj sveta“ 20 puta većom brzinom od zvuka.

„Mislim da bi ovo zaista otvorilo svet kada biste mogli da putujete bilo gde u svetu za manje od sat vremena“, dodao je.

Ali i pored svih svojih smelih snova o budućnosti, milijarder nije mogao da sakrije koliko ga zabavlja činjenica da je čak i on žrtva energetskih hirova planete.

„Samo pogledajte ovaj video. Tako je bizaran. Sedim ovde u mraku okružen svećama. Ovo je najsmešnija stvar“, rekao je Mask.

Na kraju razgovora, moderatorka Anindi Bakri mu je zahvalila rečima: „Kada smo započeli ovu sesiju, počeli smo  jednom Elvisovom pesmom, A Little Less Conversation, (Manje priče) i malo više akcije, molim Vas. I trebalo je to da uradite. Čak i usred noći, dali ste doprinos štednji energije i hvala Vam što ste se pojavili pred nama“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading