POČETNICI ZARAĐUJU OKO 1.210 EVRA MESEČNO U SRBIJI Plate u ovom sektoru su neverovatno visoke
Shutterstock

Programiranje je od početka 21. veka postalo jedno od najtraženijih i najplaćenijih profesija, kako u Srbiji, tako i u svetu.

Vrednost usluga koje IT kompanije pružaju su duže vreme u porastu što dovodi do sve većih plata, a oni koji se odluče da steknu odgovarajuću ekspertizu ne čekaju ni dan na posao u struci.

Jedna IT kompanija, koja se bavi veb dizajnom, prema nezvaničnim saznanjima medija, programere mesečno plaća od 1.210 evra, koliko primaju juniori, pa do oko 4.860 evra koliko navodno plaćaju seniore.

Najveću razliku u platama, pored platformi i programskih jezika, čini i iskustvo tako da nije redak slučaj da su senior programeri plaćeni tri i više puta od svojih junior kolega.

Prema analizama programeri u Srbiji zarađuju i do 7.500 evra na mesečnom nivou, a prosečna plata zaposlenih u IT sektoru je čak tri puta veća od prosečne zarade u drugim sektorima.

VELIKA ŠANSA ZA ZARADU Dve ekstremno bogate zemlje žele da uvoze srpsko voće i povrće

IT tržište u Srbiji je tokom prethodne godine dostiglo rekordnih 700 miliona evra, a izvoz IT usluga čak 1,7 milijardi evra sa jakim potencijalom za budući rast.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Бла Бла

31.08.2022 06:14

Не кисне,не смрзава се,клима и толику плату!!!! Јадни су рудари у Србији....