U PONDELJAK NOVI JAVNI POZIV ZA "MOJU PRVU PLATU" Vlada povećala iznos novčane naknade
PKS

Za mlade sa srednjim obrazovanjem iznosi su povećani sa 22.000 na 25.000 dinara mesečno, a za mlade sa visokim obrazovanjem sa 26.000 dinara na 30.000 dinara mesečno, saopšteno je iz Vlade.

Novi Javni poziv raspisaće Nacionalna služba za zapošljavanje u ponedeljak, 22. avgusta, a sve informacije biće dostupne na veb sajtovima: www.nsz.gov.rs i www.mojaprvaplata.gov.rs

Do sada su realizovana dva ciklusa Programa u koji je uključeno oko 18.000 mladih.

Cilj Programa jeste osposobljavanje za samostalan rad 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem, do navršenih 30 godina, bez radnog iskustva, koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

Program se sprovodi kod poslodavca koji pripada privatnom ili javnom sektoru, dok prioritet imaju poslodavci iz privatnog sektora, a naročito poslodavci iz devastiranih područja.

U ovim zemljama do posla bez radnih viza i posebnih dozvola - Alo.rs


Programom „Moja prva plata" stvaraju se dodatne mogućnosti za osposobljavanje, sticanje prvog radnog iskustva i povećavanje prilika za konkurentnije istupanje mladih na tržištu rada i zapošljavanje, imajući u vidu da je položaj mladih na tržištu rada nepovoljniji u odnosu na opštu populaciju u Republici, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading