NAJAVLJEN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U NOVOM SADU Kompanijama najviše potrebni ovi radnici
Alo

Nakon dve godine pauze zbog pandemije kovida, na jednom mestu će se naći veliki broj kompanija, ali i kandidata, što na mnogo načina olakšava pronalazak kadrova, a sa druge strane i zaposlenja, saopštili su organizatori.

U komunikaciji sa kompanijama Top Job je došao do podataka da više od 60 odsto kompanija ima problem u pronalaženju kadrova isključivo preko online sistema za regrutaciju.

Biznis koji donosi odličnu zaradu - Alo.rs

"Mnoge operativne pozicije koje zahtevaju brzo zapošljavanje ne mogu da se efikasno popune preko digitalnih kanala - sortiranje oglasa, slanje biografije, pregledanje biografije, zvanje kandidata na intervju i konačno - zapošljavanje", navode iz Top Job-a.

Dodaju da je ovaj proces često predugačak, posebno za radnike koji već rade u proizvodnim kompanijama na pozicijama kao što su dostavljač, kurir, prodavac, mesar i slične, promet radnika na ovim pozicijama je veoma veliki i kompanije ispaštaju, jer ne mogu brzo i direktno da ih regrutuju.

Prosečna zarada popisivača biće 60.000 dinara - Alo.rs

Ističu da je Sajam zapošljavanja najjeftiniji i najefikasniji način zapošljavanja jer na licu mesta dođe veliki broj kandidata gde kompanija može odmah, u kratkom intervjuu da proceni da li je kandidat odgovarajući, ali isto tako i kandidat može da proceni da li želi da radi u određenoj kompaniji.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading