ZARADA I DO 1.000 EVRA MESEČNO Ovo su najunosniji sezonski poslovi za mlade
Foto: Youtube/Printscreen

U letnjim mesecima veliki broj mladih se odlučuje da radi privremene sezonske poslove. Zarada preko leta zvuči veoma primamljivo i razlozi zašto se mladi odlučuju na produktivno leto su mnogobrojni.

Neko želi da zaradi džeparac za izlaske, letovanje, školarinu, dok sa druge strane ima i mladih koji žele da dođu do radnog iskustva kako bi kasnije došli lakše do prvog zaposlenja.

Sajt Startuj.com, deo grupacije Poslovi Infostud, istraživao je koje sezonske poslove mladi najčešće biraju i rade.

U nedostatku fizičkih radnika, zanatlija, kuvara i konobara, mladi upravo tu traže svoju priliku da zarade veće iznose i na brz način dođu do zarade i od preko 50 evra dnevno, saopštila je ova grupacija.

Najtraženiji poslovi

Veliki broj mladih se odlučuje na teške fizičke poslove, koji su među najplaćenijima i na taj način dolaze do brzog džeparca.

Pomoćni radnici na građevini mogu da zarade između 30 i 50 evra ali isto važi i za sezonske berače voća, kada to na mesečnom nivou izračunamo to mogu biti i iznosi od preko 1.000 evra mesečno.

Prema dostupnim podacima najtraženiji sezonski poslovi su:

Pomoćni radnik
Prodavac
Promoter
Konobar
Magacioner

Rad u inostranstvu

Kada se govori o sezonskim poslovima često možemo videti da mladi ljude odlaze van Srbije i rade sezonske poslove. Podaci pokazuju da je preko 65% oglasa za sezonske poslove dostupno u inostranstvu.

Ovi poslovi se odnose na oblast ugostiteljstva i u velikoj većini mladi ljudi se odlučuju za primorje, Nemačku i Austriju.

Pored inostranstva mladi imaju najveću ponudu u Beogradu i na Kopaoniku te je svaki treći oglas bio upravo oglašen za glavni grad i jednu od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji.

U inostranstvu, najčešće se traže radnici u sledećim oblastima:

Ugostiteljstvo
Priprema hrane
Higijena
Trgovina i prodaja
Umetnost

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading