MINISTARSTVO FINANSIJA Počele obuke u gradovima širom Srbije iz sistema finansijskog upravljanja
Foto: Pixabay

Sektor Centralna jedinica za harmonizaciju u okviru Ministarstva finansija organizovala je prvu u nizu planiranih obuka, iz sistema finansijskog upravljanja i kontrole, za korisnike javnih sredstava u gradovima, među kojima je prvi bio Čačak.

Obuka se organizuje uz podršku projekta "Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama" koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Na osnovu prispelih godišnjih izveštaja o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole korisnika javnih sredstava gradova, grad Čačak je, između ostalih, izabran za podršku unapređenju sistema finansijskog upravljanja i kontrole.

U cilju daljeg razvoja sistema finansijskog upravljanja i kontrole u gradovima planirano je da se obuka održi u Novom Pazaru u periodu od 8. do 10. juna, saopštilo je ministarstvo.

Utorak, 31. maj je poslednji dan za prijavu za novčanu pomoć od države u iznosu od 100 evra - Alo.rs

Sledeće u nizu je i Prokuplje gde je obuka planirana za 15, 16. i 17. jun.

Cilju obuke je veća ekomičnost poslovanja javnog sektora, efikasnost i transparentnost rada odnosno odgovorno upravljanje javnim finansijama.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading