"NISAM IMAO IZBORA" Vlasnik nemačkog restorana u očaju počeo da naplaćuje ulaz
EPA/Piroschka Van De Wouw

Ulaznica se plaća tri evra, a razlog je drastičan rast svih ulaznih troškova – od namirnica do energije.

Horst Ingendorn, vlasnik restorana u nemačkom gradu Ratingeru, za WDR kaže kako nije imao izbora.

"Meso je skuplje od 30 do 50 posto, povrće 30 posto. Ulje za prženje poskupelo je više od 100 posto, a troškovi energije 2.000 posto", jada se on.

"U jednom trenutku sam povukao ručnu i rekao da sad moram nešto preduzeti. Umesto da menjam jelovnik i povećavam cenu vode i drugih usluga, odlučio sam da uvedem ta tri evra”, objašnjava nemački ugostitelj, prenosi Poslovni dnevnik.

"Gosti s kojima sam razgovarao to razumeju i mislim da je ta otvorenost i iskrenost zapravo prilično dobra", kaže Ingendorn.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading