TOKOM NEDELJE REŠAVANJE TOČENJA GORIVA POLJOPRIVREDNICIMA Biće hrane i za pomoć regionu, menja se način  distribucije goriva
Youtube Printscreen

Ðoković je za Tanjug kazao da najavljeni izvoz pšenice u Albaniju i Severnu Makedoniju, kao i mogući u BiH, ne treba da zabrine jer imamo dovoljno i za sebe i za izvoz.


"Naravno da ćemo ispoštovati naše tradicionalne kupce, i one sa kojima već postoje zaključeni ugovori o kupovini i gde su barže već stigle po robu u Srbiju", rekao je on.

Dodao je da se na delu pokazalo koliko je značajno imati inicijativu Otvoreni Balkan, gde države mogu da se nađu jedne drugima.

"Niste usamljeni na tržištu. Nije ovo toliko veliko tržište da možete sami na njemu jednostavno da opstanete, ali ako imate dobre partnere i konekcije, vidite da se sve završi kako valja za obe strane", rekao je on.

Dodao je da je logično je da Srbija pomogne BiH , ne samo zbog Republike Srpske nego i zbog dobrih odnosa koje želimo da negujemo, te da će se i ovog puta videti da Srbija nema neprijateljske stavove, nego želi da pomogne.
TOKOM NEDELJE REŠAVANJE TOČENJA GORIVA POLJOPRIVREDNICIMA Biće hrane i za pomoć regionu, menja se način  distribucije goriva

Promo

 

 

Ðaković je rekao da se održavaju sastanci kako bi se rešio problem oko anomalije da se gorivo sipa samo u rezevoare traktora i poljoprivrednih mašina.

"Pokušavamo da rešimo problem oko distribucije. Da rešimo problem a da, ne daj bože, ne dođe do preprodaje goriva na ulici", rekao je on i dodao da ministarstvu nije u interesu da poljoprivrednicima otežava posao.

Podsetio je da razlika u ceni koja je sada više od 20 dinara, može da bude dodatni motiv za neke koji žele da posluju van zakona.

"Trudićemo se da pronađemo rešenje tokom nedelje", rekao je on.

Odluku da se sipa samo u rezervoare on je ocenio kao malo tehnički brzopletu, i doao da će u narednom periodu biti ispravljena ta anomalija.

Ðaković je rekao da će do kraja nedelje biti isplaćeno 8.000 dinara po hektaru državnih subvencija.

Bez posebnog prijavljivanja, novac će dobiti svi sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima koji su na spisku u Trezoru.

Objasnio je da oni koji su gazdinstva registrovali u poslednjih godinu dana treba da se prijave, pa će i njima biti isplaćene subvencije poslednjeg dana.

Ðaković je pozvao poljoprivrednike da zaseju što više površina jer će cene proizvoda biti atraktivne svejedno šta posejali, i bez obzira na trenutno visoka ulaganja.

On je pozvao političare da pred izbore ne stvaraju bespotreban strah jer je Srbija tradicionalno izvoznik poljoprivrednih proizvoda i istakao da je vrednost izvoza prošle godine bila rekordna.

"Imamo dovoljno svih životnih namirnica. Ne nedostaje ničega, niti će nedostajati. Srbija je izvoznik. Nema razgloga za zabrinutost. Ima i biće hrane", zaključio je on.

  BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading