DRŽAVA NASTAVLJA DA POMAŽE Podela ponovo kreće, izdvojeno još pola milijarde!
Alo

"Intenzivno se radi, okrećemo se ka ruralnom delu. Usvojili smo programe, pripremamo pomoć zadrugama, radićemo i da obnovimo domove kultura i obnovimo privredne delatnosti za one koji se presele u te kuće", kazao je on gostujući jutros na Televiziji Prva.

Naveo je i da je o dodeli kuća govorio sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Pogledajte investicioni plan predsednika Vučića - imamo kapitalne stvari, lokalne puteve - bez toga nema sela. Planira se izgradnja vodovoda i kanalizacije, širokopojasni internet u selima...", nabrojao je on.

Kazao je da je prosek starosti ljudi koji su do sada aplicirali za dodelu kuća oko 30 godina.

"Prošle godine smo podelili 651 kuću. Ima tu samaca, ima i porodica sa troje, četvoro, petoro dece, imali smo zanatlije, profesore filosofije...", naveo je.

Na pitanje koja mesta su se pokazala kao najtraženija, odgovorio je da je ljudima Vojvodina veoma interesantna - mesta poput Kikinde, Nove Crnje...

Istakao je i da postoji uslov da dobijena kuća ne može da se otuđi u narednih 10 godina.

"Otprilike milion i dvesta hiljada dinara se izdvaja po jednoj kući, znači oko 10.000 evra. Trazi se kuća i nalazi domaćin koji želi da je proda, pa onda ide dalje procedura. Imali smo oko 1.000 zahteva u prvom delu, sad očekujem da će ih biti još više. Izdvojili smo pola milijarde, očekujem da će to sve 'nestati' za mesec-dva čim objavimo javni poziv", rekao je ministar.

Napomenuo je i da je u razgovoru sa Vučićem od predsednika dobio odgovor da će uvek biti novca koliko bude zahteva.

Komentari (0)

Loading