ŽELITE DA MENJATE PROFESIJU? Ovo su najplaćenija zanimanja, za neke je potreban samo kurs!
Foto: Shutterstock

Najtraženija zanimanja u velikoj meri nisu i najplaćenija, a ovo su smernice svima onima koji žele da u potpunosti promene profesiju.

KUVAR

Plate kuvara u Srbiji se kreću od 700 pa sve do čak 1.500 evra i više, zbog toga se na kursevima za ovaj posao traže dodatna mesta. Postoji i mogućnost njihovog pohađanja i putem interneta, što je jeftinija varijanta, a kako navode neki od predavača jedne kuvarske akademije, potražnja za profesionalnim kuvarima, čak i u doba pandemije kada je dosta restorana zatvoreno, nastavlja da raste. Onlajn dostava hrane se značajno povećala, zbog čega kuvari ni dana ne moraju da čekaju na posao.

Koji sprat odabrati kada pupujete stan - Alo.rs

Cena kursa: od 200 do 600 evra

Trajanje kursa: 5 meseci

INDIVIDUALNI TRENER

Ako ste zaljubljenici u vežbanje, ova prekvalifikacija je prava stvar za vas. Personalni treneri u Srbiji mogu da zarade kao lekari na Zapadu, a ukoliko pored ovog kursa završite i one koji se odnose na ishranu i suplementaciju, zarada će biti još veća.

Cena kursa: od 130 do 1.000 evra

Trajanje kursa: Od 15 dana do nekoliko meseci

ŽENSKI FRIZER

Frizerski posao je jedna od uslužnih delatnosti u kojoj može da se zaradi i preko 1.000 evra mesečno ukoliko u ovom poslu postanete profesionalac. Oglasi su puni ponuda za ovaj posao, a saloni i dalje niču kao pečurke posle kiše. Cena kurseva se razlikuje, pa tako u Subotici frizerski kurs od pet meseci košta svega 400 evra, a u Beogradu čak 1.470.

Opština Prijepolje u zakup nudi preko 50 hektara oranica i pašnjaka - Alo.rs

ŠIŠANJE PASA I MAČAKA

Najjeftinije šišanje psa u Beogradu, pod uslovom da je u pitanju primerak minijaturne rase, košta čak 2.000 dinara. Ukoliko pored pranja, šišanja, trimovanja, tretiranja protiv buva, klijent zatraži i frizuru, cena usluge može ići čak i dao 7.000 dinara. Upravo zbog sve veće potrebe za frizerima za ljubimce, ovaj kurs je jedan od najtraženijih u glavnom gradu.

Cena kursa: 1.000 evra

Trajanje kursa: 200 školskih časova

SOFTVERTESTER

Oni koji se bave ovim poslom otkrivaju greške (bagove) u računarskim sistemima ili softverima. Pomoću alata za testiranje (programiranje nije ključno za početak rada u ovoj oblasti) softver testeri traže greške u programima kako bi diveloperi mogli da ih isprave i omoguće korisnicima savršen proizvod. Plata onih koji se bave ovim poslom u Srbiji iznosi oko 1.300 evra.

Sve je više ponuda u Srbiji za ovaj posao, a sami birate radno vreme! - Alo.rs

Cena kursa: 1.300 evra

Trajanje kursa: 1 godinu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading