LONČAR NAJAVIO VEĆE PLATE Evo ko može da očekuje veći saldo na računu
Foto: Tanjug/Zoran Zestić

Lončar je kazao da vozači u zdravstvenim ustanovama, posebno u Hitnoj pomoći, to zaslužuju jer obavljaju izuzetno težak i odgovoran posao.

- Radimo nacrt da to regulišemo i da vozači budu posebna kategorija, da izvrednujemo ono što rade i što zaslužuju. Oni nesebično pomažu i rade ono što ne rade vozači u drugim ustanovama - rekao je Lončar u Skupštini Srbije u delu sednice predviđene za poslanička pitanja članovima Vlade Srbije.

Lončar je na pitanje o mogucnostima da se vozačima, spremačicama i higijeničarima u zdravstvenim ustanovama povećaju koeficijenti za zarade, rekao da se na sve načine, u okviru postojećeg zakona i pravilnika, pokušava da se vozačima nadoknadi za ono što rade i da im se daju stimulacije.

Kada je reč o spremačicama, problem je što kada dobiju posao za stalno idu na bolovanja i dobijaju ekspertize da više ne mogu da rade taj posao.

- Onda za njih mora da se nađe rešenje, da rade nešto drugo, a najviše trpe bolnice i pacijenti. Moraćemo da sve više idemo na "outsource" što se pokazalo kao najbolje rešenje, otvaraju se specijalizovane firme za to,nadamo se da će biti sve više i da će ispunjavati uslove da održavaju higijenu u zdravstvenim ustanovama - rekao je Lončar.

Dodao je da se taj model dobro pokazao u kovid bolnicama u Batajnici i Kruševcu.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading