POSLODAVCI SPREMNI DA PONUDE ODLIČNE PLATE Ovo će biti najtraženiji poslovi u 2022. godini!
Tanjug

Neki od tih poslova su vezani za medicinsku struku, dok su drugi namenjeni inženjerima različitih industrija, a pored toga su i profesionalni vozači jako traženi. Ukoliko aktivno tražite posao i želite da saznate šta tržište rada predviđa, nastavite da čitate i saznajte koji će biti najtraženiji poslovi u 2022. 

Poslovi za vozače

Profesionalni vozači su uvek vrlo traženi, ne samo u poslednjih godinu dana, već i mnogo duže, jer je ovo jedno odgovorno, ali pre svega deficitarno zanimanje. U glavnom gradu je potražnja za vozačima najveća, jer se tu nalazi i najveći broj distributivnih centara iz kojih se prevozi roba. Prevoz robe je samo jedan od čestih poslova, koji se nude vozačima. Bilo da posedujete dozvolu za B, C, D ili E kategoriju, nećete dugo čekati da pronađete posao vozača u Beogradu. Višegodišnje iskustvo je, sasvim sigurno, dodatni plus i donosi mogućnost veće zarade. 

POSLODAVCI SPREMNI DA PONUDE ODLIČNE PLATE Ovo će biti najtraženiji poslovi u 2022. godini!

EPA/Zoltan Balogh

 

Medicinske sestre i tehničari su uvek traženi

Medicinske sestre su tražene više nego ikad u zemlji i inostranstvu. Potražnja za kvalitetnim kadrom u medicinskoj struci je i pre pandemije bila visoka, a posebno je to sada slučaj kada je pandemija koronavirusa prisutna. Stručan i pre svega dobro obučen srednji medicinski kadar je uvek na ceni, a to je sada tokom pandemije još izraženije, pošto je potrebno zbrinuti mnogo pacijenata. Pored konstantne potražnje za medicinskim sestrama i tehničarima, bolnice, domovi zdravlja i klinike su često u potrazi i za laborantima koji će vredno raditi na obradi velikog broja testova i drugih laboratorijskih analiza. 

Potražnja za inženjerima građevinarstva je velika

Svi primećujemo kako se poslednjih godina u našoj zemlji izvode značajni građevinski poduhvati. Da bi se izgradile sve te veličanstvene i grandiozne građevine, potreban je veliki tim ljudi, na čijem čelu će stajati građevinski inženjeri. Njihova uloga u izgradnji velikog broja poslovnih i stambenih kompleksa je ključna, jer oni brinu o bezbednosti, funkcionalnosti i održivosti tih objekata. Čini se da svuda oko nas možemo videti kako se grade nove stambene zgrade, pa je i potražnja za inženjerima povećena, što i tržište rada jasno pokazuje. 

Klik do posla nudi veliki broj novih poslova svakog dana

Na osnovu  podataka iz ove godine i trendova koji se predviđaju za narednu godinu u HR-u, dolazi se do zaključka da su određena zanimanja u ovim promenjenim okolnostima postala mnogo traženija od drugih. Tako su poslovi u svim delatnostima, koje pomažu da se održi zdravlje ljudi, posredno ili neposredno, postali dodatno popularni; baš kao i poslovi koji se jednako efikasno mogu obavljati i iz kancelarije, ali i u kućnim uslovima. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading