UZAJAMNA EKONOMSKA SARADNJA Ministar finansija razgovarao sa ambasadorom Slovenije
Foto: Ministarstvo finansija

Ambasador Bergant je istakao da postoji dosta preduzeća iz Slovenije koja rade u Srbiji i da postoji interes slovenačkih investitora da ovde ulažu, dok je ministar Mali istakao da Srbija podržava nove investicije i konstantno radi na poboljšanju privrednog ambijenta.

Siniša Mali je dodao da je za Republiku Srbiju važno svako novo radno mesto i svaka strana investicija, i naveo da je u prvih sedam meseci ove godine naša zemlja privukla dve milijarde i 72 miliona evra stranih direktnih investicija.

Ministar Siniša Mali je istakao da je Republika Srbija u vreme pandemije pomogla privredu i građane sa tri paketa ekonomske podrške za ublažavanje posledica pandemije korona virusa, što je pomoglo da se očuva likvidnost privrede sa jedne strane, a sa druge strane da se pomogne građanima i pokaže da nisu sami i da je država tu za njih.

Ministar Mali i ambasador Bergant su razgovarali i o temama vezanim za finansijski sektor, u kojem ima slovenačkog kapitala.

Sagovornici su podsetili i na preuzimanje „Komercijalne banke“ a.d. Beograd, od strane Nove LJubljanske banke (NLB) krajem 2020. godine. Takođe, ministar je, po pitanju akvizicije Komercijalne banke Banja Luka, koja je u vlasništvu NLB, rekao da je prošle sedmice, na Skupštini akcionara „Banke poštanska štedionica“ usvojena i poslata neobavezujuća ponuda.

Ministar finansija je rekao i da je u skladu sa Izmenama i dopunama Zakona o osiguranju, Vlada Srbije početkom septembra, donela Odluku o prenosu društvenog kapitala „Triglav osiguranja“ a.d.o, čime se rešava pitanje društvenog kapitala u tom društvu (0,12% od ukupnog kapitala), i istakao da je to još jedno ispunjeno obećanje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading