MINISTAR MOMIROVIĆ ČESTITAO DAN ŽELEZNIČARA! Unapredićemo kvalitet nastave za mlade ljude koji žele da se bave ovim poslom!
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

"Svim radnicima u žeznici koji počinju svoje karijere, a posebno onima koji završavaju svoj radni vek, želim da zahvalim za to što su i u najtežim vremenima za železnice u Srbiji, uložili trud i nisu izgubili veru da srpske železnice mogu da postanu broj jedan u ovom delu Evrope. Hvala vam na tome i neka vam je sa srećom vaš dan", naveo je ministar Momirović u čestitki, saopšteno je iz ministarstva.

Momirović je podsetio da je 2021. proglašena evropskom godinom železnice i da će, kako je rekao, ove godine u Srbiji biti završen najrevolucionarniji železnički projekat u srpskoj istoriji, brza prugu od Beograda od Novog Sada, gde će najmoderniji vozovi saobraćati brzinama od 200 km na čas.

Istakao je da će u narednom periodu biti izdvojena finansijska sredstva za povećanje kvaliteta nastave i uvođenja dualnog obrazovanja, kako bi mladi železničari što spremniji stupali na radna mesta.

Najavio je da će se u Beogradu oformiti Regionalni železnički trening centar sa najmodernijim simulatorima za obuku mašinovođa, koji će pratiti unapređeni obrazovni profili u skladu sa budućim potrebama železnice u Srbiji.

"Biće ovo regionalni centar gde će se edukovati najbolji inženjeri u regionu“, rekao je ministar Momirović.

Naglasio je da velike investicije u modernu železnicu moraju da prate i investicije u obrazovanje budućih železničkih kadrova i edukaciju zaposlenih.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading