USIJALI SE SAJTOVI ZA NEKRETNINE Velika potražnja u Srbiji, a evo šta je važno da znate
EPA

U Srbiji vlada rekordno interesovanje za nekretnije pokazuju rangliste najposećenijih sajtova. Na „Amazon"-ovoj „Aleksa" rang listi najposećenijih veb sajtova u Srbiji, Republicki geodetski zavod našao se na, do sada, rekordnom 16. mestu, a u prvih pedeset sajtova nalaze se još četiri portala čija je jedina ili prvenstvena svrha oglašavanje nepokretnosti.

Reforme, koje je Srbija sprovela u domenu digitalizacije servisa državne uprave, omogućile su eksplozivan rast građevinske industrije.

Građevinarstvo je doživelo intenzivno ubrzanje kroz realizaciju velikih državnih infrastrukturnih projekata koje su, potom, pratili projekti stambenih kompleksa.

Snažna i dinamična građevinska industrija zamajac je i za razvoj drugih privrednih grana. Republički geodetski zavod je uspeo da isprati sve potrebe tržišta za sigurnom trgovinom nekretninama što i pokazuje rekordno visoka pozicija na „Aleksa" rang listi.

RGZ je jedina katastarska institucija u svetu koja se u svojoj zemlji rangira među 50 najposećenijih sajtova i to u samom vrhu, na 16. mestu, uz globalne sajtove kao što su „Google", „Youtube", „Facebook" i popularne domaće informativne portale.

Uz eKatastar, Adresni registar, Registar cena nepokretnosti, GeoSrbiju i druge digitalne servise koje je kreirao, RGZ je, uz podršku Svetske banke, razvio i revolucionarni softver za upis nepokretnosti čija implemenacija počinje. Očekuje se da će, u narednom periodu, sa potpunom imlementacijom softvera, koji je najsavremeniji u svetu, katastar nepokretnosti postiži značajno ubrzanje u postupku rešavanja svih zahteva za promenu vlasnika nepokretnosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading