BRNABIĆ PRECIZIRALA NEVERNIM TOMAMA Od 2012. otvoreno 670.000 radnih mesta, ne za članove SNS
Instagram

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je od 2012. godine otvoreno 670.000 novih radnih mesta u Srbiji i da ne veruje da su baš sve bili članovi SNS . Brnabić je, na pitanje o strahu radnika iz Geoksa da će, ako dođe novi investitor u Vranje, dobiti posao ako su članovi vladajuće stranke, rekla da se SNS i Aleksandar Vučić nikada nisu borili za radna mesta za svoje članove, već za sve građane Srbije.

''Kao što se autoput ili brza pruga ne grade do nekog mesta gde žive članovi SNS, već svi građani Srbije'', navela je premijerka.


Dodala je da je nezaposlenost sa više od 25 odsto, koliko je iznosila u vreme bivše vlasti, pala na 9,3 odsto.''Da li mislite da su to sve članovi SNS i da li stranom investitoru možete da naredite koga da zaposli'', kazala je Brnabić.

Ukazala je i da je naša ekonomija nastavila da raste mnogo brže od evropskog proseka u 2021.godini i da je Srbija zabeležila rast od 13,4 odsto u drugom kvartalu, a u prvoj poloivini godine od 7,5 odsto.

Premijerka je najavila da će u četvrtak biti održana sednica Saveta za BDP. Razgovaraćemo o tome kako da rast bude i veći od 6,5 odsto, a bio je projektovan 6 odsto.''To će sve uticati i na rast minimalca i nadam se da će biti 300 evra od 1. jauara 2022. godine'', rekla je Brnabić.

Komentari (0)

Loading