BEZOBRAZLUK VARHELJIJA: Evropski komesar uvredio najveće kompanije Srbije i regiona
FOTO: Tanjug Zoran Zestic

Evropski komesar za proširenje i susedstvo Oliver Varhelji izazvao je danas pravi skandal online na sastanku sa najvećim kompanijama iz Srbije i regiona!

Prema rečima jednog od učesnika ovog sastanka, komesar Varhelji bio je pozvan na ovaj sastanak u organizaciji privrednih komora Zapadnog Balkana i inicijative WB6 upravo kako bi od vlasnika i direktora najvećih kompanija čuo sa kakvim administrativnim problemima susreću u poslovanju za zemljama EU i kako bi te probleme mogli da reše.

- Bili smo srećni što smo dobili priliku da komesaru Varheljiju prenesemo sa kakvim se problemima suočavamo i što smo za sagovornika imamo čoveka koji može da i te kako da utiče da ovi problemi reše. Međutim, čim je sastanak počeo Varheljiju je zazvonio telefon, kako smo čuli u vezi sa nekim problem u našem regionu, a posle nekoliko minuta čovek se jednostavno isključio! Bez ikakvog obrazloženja! Samo je ostavio saradnjika da isprate sastanka do kraja. Nije se ni potrudio da čuje bar jednog od nas - kaže jedan od privrednika koji je učestovao na ovom sasatanku.

Privrednici ističu da 16 najvećih kompanija regiona, koje uglavnom sarađuju sa najvećim evropskim kompanijama, zapošljavanju više od 25.000 radinika i da godišnje imaju promet veći od 2,5 milijardi! I da zbog toga smatraju da ne zaslužuju ovakav tretman od jednog evropskog zvaničnika.

- Sramota je ovo! Ako ovakav tretman imamo od komesara EU čiji je posao i da pomogne našem regionu, šta da očekujemo od nekih drugih u briselskoj administraciji. Ukoliko se obistine i najave da će čitav Berlinski proces čiji su projekti nama izuzetno značajni pređu iz Berlina koji pouzdano i dobro vodi proces u ruke Brisela onda mislim da ništa dobro ne možemo da očekujemo - rezignirano ističe jedan od učesnika ovog sastanka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading