PROIZVODIĆE ELEKTRIČNE AUTOMOBILE Gigant auto industrije dolazi u Srbiju?
Alo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da ćemo u zamenu za našu rudu, jadarit i litijum od koga se prave baterija za električne automobile, zahtevati i da veliki evropski proizvođač električnih automobila dođe u Srbiju.

– Ako nam narod dozvoli, pregovaraćemo da dođe jedan od velikih proizvođača električnih vozila u Srbiju. Ukupni prihodi bi bili 19,7 milijardi evra godišnje. Za sve je potrebno pregovarati, ali ne bih to rekao da osim poslednje faze sve drugo imamo u džepu. Sve to pod jednim uslovom – da ne ugrožava životnu sredinu, da ljudi žive dobro, ali da procveta taj kraj Srbije, da bude bogatiji od Beograda. Još jedno obećanje – nijedan korak neće biti učinjen da ne bude apsolutno transparentan. Pogledajte ovaj grafikon. Mi se ponosimo ovim podacima – rekao je predsednik.

Vučić je najavio da će oko iskopavanja ruda biti organizovan i referendum ukoliko bude potrebe.

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
ŠEF1943

04.06.2021 17:10

NEMOJTE SE ČUDITI TAKO TI JE TO KOD NAS , UVEK SE NAĐE NEKO KO JE PAMETNIJI OD ONIH KOJI HOĆE DA URADE NEŠTO I KOJI SIGURNO ZNAJU VIŠE OD ONIH ŠO SE NE SLAŽU IAKO NEMAJU POJMA O TOME.

Treći element LItijum

05.06.2021 13:20

Da li LI ili ne LI pitanje je sad. Ako će se uništiti i zagaditi područje Zapadna Srbije i šire iskopavanjem i preradom LITIJUMA onda treba reći ne.

Zagondzija

06.06.2021 19:22

Jedan je Aleksandar Vucic ziv bio ✊💪🇷🇸🇷🇸🇷🇸👍

Ruzica

13.06.2021 18:21

Ako treba na referendum, idemo predsednice. Poznati su nama Brankovici za koje vazi"Sto gore to bolje". Narod ce Vama dati podrsku, a na Vama je da to bude u korist Srbije bez zagadjenja zivotne sredine. Vi cete se za to boriti.