Siniša Mali
Foto: Alo/Printscreen/RTS

EXPO 2027 će od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine biti održan u našoj prestonici, a prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali je tim povodom rekao da je naša zemlja dobila istorijsku šansu da igra u prvoj ligi naprednih, inovativnih i investiciono poželjnih destinacija.

Beograd se prošle godine prvi put kandidovao za organizaciju ove značajne manifestacije i u oštroj konkurenciji na 172. Generalnoj skupštini Međunarodnog biroa za izložbe u Parizu pobedio špansku Malagu, američku Minesotu, tajlandski Puket i argentinski Bariloče.

Specijalizovana izložba "EXPO 2027" doneće mnogostruku korist za Srbiju tokom 92 dana trajanja manifestacije, ali i u godinama pre i nakon izložbe.

Povodom godinu dana otkako je Beograd dobio priliku da bude domaćin Specijalizovane izložbe, Mali je rekao je da je upravo ova prilika ubrzala ekonomski razvoj celokupne države.

"Naša zemlja dobila je istorijsku šansu da igra u prvoj ligi naprednih, inovativnih i kreativnih, investiciono poželjnih destinacija i mi to shvatamo veoma ozbiljno. Zahvaljujući EXPO 2027 u Beogradu, mi ćemo se predstaviti svetu u najboljem svetlu, ostvariti razne vidove saradnje sa više od 120 država, ali i unutar naše zemlje pokrenuti stotine novih projekata, razvijati sve grane industrije, povećati broj zaposlenih i što je najvažnije, narednim generacijama ostaviti još lepšu i bolju Srbiju", rekao je Mali.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading