kredit banka
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Treća najveća američka banka otkrila je odluke u podnescima brokera Regulatornoj upravi finansijske industrije (Finra). Firma nije odgovorila na pitanja o tome kako je navodni problem otkriven, niti da li je u vezi sa radom na daljinu.

U SAD su ovog meseca stupila na snagu nova pravila koja podrazumevaju da kancelarije koje brokeri koriste za rad od kuće moraju da se pregledaju svake tri godine.

BANKA OTPUSTILA ZAPOSLENE JER SU LAŽIRALI DA RADE OD KUĆE: Evo kako su provaljeni, šema im koštala 10 evra

 

 

 

- Wells Fargo drži zaposlene po najvišim standardima i ne toleriše neetičko ponašanje - rekla je portparolka Lori Kajt u saopštenju.

Neke velike kompanije koriste sve sofisticiranije alate za praćenje zaposlenih otkako se rad na daljinu proširio tokom pandemije Covida. Takve usluge mogu da prate pritiske na tastere i pokrete očiju, prave snimke ekrana i beleže koje su web lokacije posećene. Ali tehnologija je takođe evoluirala da izbegne prismotru, uključujući takozvane „miševe“, čiji je cilj da se učini da se računari aktivno koriste.

Prema Amazonu, na kom se mogu naći za manje od 10 dolara, hiljade ih je prodato u poslednjih mesec dana. U podnescima, Wels Fargo je rekao da su zaposleni dali ostavku ili da su otpušteni „nakon kontrole navoda koji uključuju simulaciju aktivnosti tastature koja stvara utisak o aktivnom radu“. Blumberg, koji je prvi objavio vest o otpuštanju, rekao je da je pogođeno više od deset ljudi.

debljanje

Foto: Shutterstock

 

 

BBC je potvrdio da je šest ljudi otpušteno nakon pregleda i bio je jedan slučaj u kojem je osoba dobrovoljno dala ostavku nakon što se suočila sa tvrdnjama.

Mnogi od njih su radili za firmu manje od pet godina. Mnoge firme, posebno u finansijskoj industriji, teraju svoje zaposlene da se vrate u kancelariju. Rad na daljinu i dalje je popularan od pandemije, ali brojke su sve manje.

U Sjedinjenim Državama, nešto manje od 27 odsto plaćenih dana prošlog meseca bili su dani za rad od kuće, u poređenju sa više od 60 odsto na vrhuncu 2020. godine, prema istraživanju profesora na Instituto Tecnologico Autonomo de Mexico (ITAM), na Stanfordu i Univerzitetu u Čikagu.

BANKA OTPUSTILA ZAPOSLENE JER SU LAŽIRALI DA RADE OD KUĆE: Evo kako su provaljeni, šema im koštala 10 evra

Foto: Shutterstock

 

 

Od ovog proleća, oko 13 odsto zaposlenih sa punim radnim vremenom u SAD je radilo na daljinu, a još 26 odsto je uživalo u hibridnom radu, prema istraživačima.

Godine 2022, Wells Fargo je rekao da je usvojio hibridni fleksibilni model za većinu svojih zaposlenih, piše kurir.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading