Srbin izdao stan Rusima
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock


Republički geodetski zavod (RGZ) je nedavno završio procenu vrednosti svih stanova u Srbiji, postavljajući nove standarde u transparentnosti i pouzdanosti podataka. Ova informacija je sada dostupna za sve profesionalne korisnike, a uskoro će biti besplatno dostupna i svim građanima putem novog eKatastra na portalu digitalnih usluga RGZ-a.

Procena vrednosti stanova je urađena u skladu sa međunarodnim standardima za masovnu procenu vrednosti nepokretnosti, čime RGZ postavlja visoke standarde u ovoj oblasti. Implementacija ove usluge donosi brojne prednosti za tržište nepokretnosti, unapređujući stabilnost, predvidivost i transparentnost tržišta.


Ova nova usluga pruža građanima mogućnost da dobiju informaciju o procenjenoj vrednosti svojih nepokretnosti, omogućavajući im da donesu informisane odluke na osnovu pouzdanih podataka. Sa druge strane, investitori, kupci i prodavci imaju sigurnost i stabilnost tržišta, smanjujući rizik od naglih oscilacija i manipulacija.

Ovo unapređenje se dešava u okviru projekta "Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji", koji Vlada Srbije sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom. Time se pokazuje posvećenost unapređenju kvaliteta usluga, obaveštenosti i zaštiti interesa građana Srbije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading