plaža u hrvatskoj
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ovo se odnosi na apartmane, dok smeštaj sa doručkom u hotelima trenutno košta između 1.400 i 3.500 evra.

Ipak, na gorenavedenu cenu treba dodati i cene hrane i pića, te će samo za ručak ili večeru sa pićem u restoranu biti potrebno izdvojiti minimalno 60 evra za četiri osobe, i to ako se odluče za testeninu, rižoto ili ćevape. Za nešto drugo sa menija, recimo ribu ili meso, potrebno je izdvojiti znatno više novca, a kad uz to dodate i kolač ili sladoled, jedan obrok za četvoro košta oko 100 evra.

hrvatska

Foto: Shutterstock

 

 

Ipak, u samom jeku sezone, odnosno u julu i avgustu, biće potrebno izdvojiti i više novca za smeštaj, a da cene ove godine idu u nebo, potvrđuju i dostupne informacije na stranicama za rezervaciju smeštaja, na kojima se jasno vidi da je sedmodnevni smeštaj za četiri osobe u sedmom i osmom mesecu skuplji i za nekoliko desetina evra, pa čak i za 500 do 1.000 evra u hotelima, u odnosu na jun, pišu Nezavisne.

Ovo nisu svi troškovi, jer ipak nekim vidom prevoza treba doći do Makarske, koja je udaljena 500 kilometra od Beograda na primer. U skladu s tim, ako se odlučite da na put krenete svojim prevozom, u cenu treba uračunati i novac potreban za gorivo s tim što treba imati u vidu da litar evrodizela na pumpama trenutno košta 201 dinar, dok se benzin evropremijum BMB 95 prodaje za najviše 192 dinara za litar.

Baka se sunča

Foto: Shutterstock

 

 

Posle smeštaja i prevoza, na red dolaze i cene hrane, a sve zavisi od toga da li ćete kuvati u apartmanu ili ćete se hraniti u restoranima. Svakako ćete jeftinije proći ako sami kuvate, ali teško da će neko odlučiti da kuva na odmoru, pa će tako jedan obrok u restoranu sa pićem za dvoje odraslih i dvoje dece koštati minimalno 60 evra. Naravno, mnogi će se odlučiti da ispijaju kafu, piće ili koktele na obali mora, a u restoranima i kafićima na makarskoj obali šoljica kafe košta 1,8 evra, kapućino 2,5, a nes kafa 2,3 evra, dok sokovi poput kokakole, švepsa i fante koštaju 3,3 evra.

Sa druge strane, kugla sladoleda košta 2,5 evra, malo pivo od četiri do 5,5 evra, dok pivo 0,5 l košta od 4,5 do 6,3 evra. Osim toga, jedan decilitar vina u restoranu košta pet evra, dok cene koktela idu od 10 do 12 evra, pišu Nezavisne.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Neko

11.06.2024 00:55

Samo degenerici ce posle svega sto nam rade da idu i jos da im plate..Dazba da je, prosto om bilo...