Putovanje avionom
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

To je u ponedeljak ujutro objavila kompanija s 11.000 zaposlenih sa sedištem u Minhenu. Desetine hiljada putnika je pogođeno.

- Očekuje se da putovanja koja još nisu započela neće biti moguća od utorka nadalje. Podrška putnicima pogođenim posledicama nesolventnosti sada je glavni prioritet za FTI GROUP. Web stranica za podršku već je postavljena. Postavljena je besplatna telefonska linija za podršku. Trenutno vredno radimo kako bismo osigurali da se putovanja koja su već započela mogu dovršiti prema planu. Od utorka, 4. juna 2024. mogu se izvesti samo delimično - rekli su iz kompanije, prenosi Feniks magazin.

prtljag

Foto: Shutterstock

 

 

Rezervacije putovanja više nisu moguće preko prodajnih partnera.

Izveštaj 'Handelsblatta' je otkrilo da je savezna vlada odbila dalju pomoć za trećeg najvećeg evropskog pružaoca putovanja. FTI grupa je već dobila 600 miliona evra od savezne vlade tokom pandemije korone. Budući da je dosad otplaćen samo mali iznos, nelikvidnost će poreske obveznike verovatno stajati stotine miliona evra.

Prema pisanju 'Handelsblatta', u FTI-ju je nastao kratkoročni jaz u dvocifrenom milionskom rasponu. Kako piše list 'Bild', tokom vikenda je između kompanije i Saveznog ministarstva finansija i ekonomije dogovorena kratkoročna garancija u dvocifrenim milionskim okvirima. Dakle, do sada bezuspešno.

To znači da FTI ima velikih problema s premošćivanjem leta. Ulazak novog investitora Certares (SAD) odložen je zbog neizvršene odluke Savezne kancelarije za kartele. Prema pisanju 'Bilda', s upisom u kompaniju trebao bi da uđe i novi kapital – kog trenutno nema.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading