Ana Brnabić i Siniša prisustvuju početku izgradnje obrazovnog kampusa u Beogradu
Foto: Alo/Alo

Svečana ceremonija polaganja kamena temeljca za školu i vrtić održana je na prostoru iza zgrade nekadašnje Glavne železničke stanice (Savski trg).

Događaj počela je u 11 časova.

Obraćanje Siniše Malog

- Srećan sam što sam vode i što polažemo kamen temeljac ovde na Savskom vencu. Osim velikog tržnog centra, krećemo sa izgradnjom i škola. Primiće 400 đaka, vrtić će primiti preko 80 mališana. Imaće priliku da vreme provodde u najlepšem delu Beograda. Kada govorimo o školama i vrtićima, ne gradimo ih da bi bili simboli, već zbog ljudi i zbog dece. Izgradnja ove škole i vrtića je svedočanstvo tome. Ova zgrada stare Železničke stanice uskoro će postati muzej istorije Srbije. 

- Ovo je nova faza. Krećemo sa izgradnjom vrtića i škole. Svoje najranije dane mališani će imati priliku da provedu ovde. Objekte gradimo zbog ljudi. Jedna investicija bukvalno gura drugu i tera nas da budemo još uspešniji - kazao je Mali.

- Srbija je domaćin Ekspa, hoćemo na pravi način da predstavimo svoju zemlju. Ekspo, Beograd na vodi, sve su to projekti koji pospešuju našu ekonomiju. Od najružnijeg dela Beograda uspeli smo da napravimo ovakvo gradilište. Prvo poluvreme je iza nas, krećemo u drugo - istakao je ministar.

Obraćanje Ane Brnabić

Predsednica parlamenta Ana Brnabić kazala je da joj je draga da su se danas okupili povodom izgradnje vrtića i škole.

- Ulaganje u decu, u obrazovanje najbolji mogući način da ulažete u budućnost jedne zemlje. Ovo nije vrtić, niti škola za privilegovane, ovo je drđžavni vrtić. Posetila sam pre nekog vremena fenomenalnu školu u Ubu, nakon te smo dobili modernu školu u Sjenici, sada smo ovde. Kada završimo ovde, to će postati standard - istakla je Brnabić.

- Bez ulaganja u decu, ljude i obrazovanje, nema ulaganja u budućnost. Ponosna sam što smo životni standard građana barem tri puta povećali. Želim da čestitam čitavom timu, predsedniku Vučiću i Siniši. Oni su prvi verovali, mi smo ih sledili.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading