BOGATAŠ DELIO PO 1000 DOLARA STUDENTIMA: Zbog jednog uslova ipak neće završiti svakom u džepu
Foto: Printscreen

Prošle nedelje je Hejl maturantima Univerziteta Dartmut u Masačusetsu poklonio kovertu sa hiljadu dolara.

Ali tih 1.000 dolara imalo je jedan uslov: morali su da zadrže 500 dolara, a ostatak daju. To nije sprečilo hiljade studenata da po kiši pohrle prema bini i uzmu svoju nagradu, prenose američki mediji, koji dodaju da je Dartmut četvrti po redu fakultet gde je Hejl poklonio novac.

- Želimo da vam damo dva poklona. Prvi je naš poklon vama - rekao je Hejl studentima.

Škola

Shutterstock

 

 

- Drugi je dar davanja. Ova teška vremena povećala su potrebu za deljenjem, brigom i davanjem. Našoj zajednici ste potrebni vi i vaša velikodušnost više nego ikad.

Iako nije moguće da se proveri da li će studenti drugih 500 dolara pokloniti, Hejl veruje 'da ogromna većina radi pravu stvar i da se raduje zbog toga'.

Kako piše Fortune, jedan od studenata sa kojim su pričali rekao im je da će svojih 500 dolara iskoristiti za studentski kredit, a drugih 500 pokloniti jednoj pozorišnoj trupi i gospel horu u koji je bio uključen na univerzitetu.

U redu je rizikovati

Hejl je rekao studentima da je njegov put do uspeha bio težak, nakon što je njegova prethodna kompanija Netvork Plus podnela zahtev za bankrot 2002. godine, tokom kraha dotkom-a.

- Da li ste ikada ranije sreli nekoga ko je izgubio milijardu dolara? - rekao je Hejl.

Evri i dolari

Foto: Shutterstock

 

 

- Možda sam najveći gubitnik kojeg ste ikada upoznali, ali morate da sedite na kiši i slušate me - našalio se i kasnije rekao medijima da je deo poruke koju je želeo da prenese da je u redu rizikovati u životu i ne uspeti.

Hejl je, piše Fortune, veoma tražen kao govornik, a najavio je da planira da podeli više novca sledeće godine. Studentima kog univerziteta? To je svake godine iznenađenje, piše Fortune.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading