Satoshi Nakamoto, bitkoin, kriptovaluta
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Robert Le, stariji analitičar iz PičBuk-a, izjavio je da je kripto industrija još uvek u ranoj fazi razvoja i da postoji veliki potencijal za rast i inovacije. Iako su veliki padovi tržišta uticali na industriju, očekuje se da će investicije nastaviti da rastu tokom godine.

Niske kamatne stope i visoka spremnost na rizik podstakle su eksplozivan rast kripto industrije tokom 2020. i 2021. godine. Međutim, bankroti nekoliko velikih kripto kompanija tokom 2022. godine uzdrmali su poverenje investitora, što je dovelo do velikog pada vrednosti bitkoina. Investitori koji su ulagali u američku berzu FTKS izgubili su sve svoje investicije, a mnogi ljudi su ostali bez sredstava jer su razne kripto platforme prestale omogućavati povlačenje novca.

Prošle godine, povjerenje u kriptovalute se počelo vraćati, posebno nakon što su američki regulatori na početku 2024. odobrili fondove koji se trguju na berzi i prate trenutnu cenu bitkoina. Bitkoin je postepeno rastao od najniže vrednosti u 2022. godini, postavljajući novi rekord od 73.803,25 dolara u martu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading