Jensen Huang
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

WSJ izveštava da su Huangova osnovna lična primanja prošle godine iznosila 34,2 miliona dolara, što je 12,8 miliona više od onoga što je tehnološki milijarder dobio godinu dana ranije.

Jensen je takođe prošle godine dobio nekoliko drugih bonusa, uključujući nagrade u deonicama u vrednosti od oko 7 miliona dolara više nego u fiskalnoj 2023. godini, a pored toga je dobio i 4 miliona dolara gotovinskog bonusa i 2,5 miliona bonusa za ostala postignuća.

Jensen Huang

Foto: Shutterstock

 

 

Sveukupno, Huangov ukupni dodatni prihod iznosi otprilike 44 miliona dolara. Iako ovo može zvučati kao mnogo novca, Huangovo povećanje plate je „smešno“ u svetlu apsurdne količine novca koju tehnološki milijarder vredi samo u deonicama.

Samo Jensenove deonice Nvidije vrede 82,5 milijardi dolara. Izveštaji govore da Jensen poseduje ogromni paket od 86,7 miliona deonica u kompaniji. Nvidia deonice su trenutno na najvišoj tački ikada, kreću se oko 954 dolara.

Samo ove godine, Huang je povećao svoj portfolio za 40 milijardi dolara. Nvidia deonice su početkom januara bile procenjene na 482 dolara, a pet meseci kasnije skoro udvostručene na 950 dolara. Drugim rečima, Huang može zaraditi ili izgubiti više novca u jednom danu od fluktuacija deonica od njegovih 44 miliona dolara bonusa od prošle godine.

Jensen Huang

Foto: Shutterstock

 

 

Deonice Nvidie su 2023. godinu počele na oko 146 dolara. Do 2. januara 2024. iznosile su 482 dolara, što je više nego trostruki rast. To znači da je Jensen sa oko 12,6 milijardi dolara deonica prešao na 41,8 milijardi. Stavljeno u taj kontekst, njegovo povećanje od 60 odsto iznosi samo 0,1 odsto povećanog bogatstva koje je stekao tokom 2023.

Trenutno, Jensen Huang je 20. najbogatija osoba na svetu, piše Kurir.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading