hotel
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Generali Adriatic Value fond, kojim upravlja Generali Investments, u svom portfelju ima, između ostalih, ljubljanske poslovne zgrade Tivoli centar i Stekleni dvor i tržni centar Arkadia u Domžalama.

Hotel sa četiri zvezdice, koji je Generali Adriatic Value Fund kupio 2019. godine od austrijske kompanije CA Immo, nalazi se na severnoj ljubljanskoj obilaznici. Kako se navodi na sajtu, ima 214 soba i 12 apartmana, restoran, fitnes centar, velnes centar, konferencijski centar i podzemnu garažu.

Agromarket je u vlasništvu srpskog biznismena Dušana Mojsilovića, koji je već većinski vlasnik ljubljanske Semenarne, o čemu je krajem prošle godine obavestio nadzor konkurencije.

Krevet

Foto: Shutterstock

 

 

Ko je Dušan Mojsilović?

Dušan Mojsilović je jedan od najbogatijih Srba, a na poslednjoj listi najbogatijih u regionu, jedan domaći list mu je procenio bogatstvo na skoro 800 miliona evra. Šira javnost ga ne poznaje, jer se retko pojavljuje u medijima.

Kako je pisao InfoKG, koji ga je proglasio najmoćniji Kragujevčaninom. Mojsilović je rođen 1960. godine u Kragujevcu. Diplomirani je inženjer poljoprivrede, a Agromarket je osnovao 1991. godine.

kragujevac

Foto: Shutterstock

 

 

Kompanija je proizvođač, jedan od vodećih uvoznika, zastupnika i distributera širokog portfolia proizvoda kojima kvalitetno pokriva potrebe kupaca sa područja Zapadnog Balkana.

Osim zastupništva brendova vodećih svetskih proizvođača pesticida, Agromarket je i većinski akcionar Galenika Fitofarmacije i vlasnik PIK-a Južni Banat. Osim u Srbiji ima i firme registrovane u Sloveniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Agromarket ima i svoju fondaciju koja je finansirala izgradnju Dnevnog boravka za osobe sa invaliditetom “Vera”, otvoren krajem prošle godine u Kragujevcu, piše Bonitet.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading