Predstavljanje Expo na Jahorini
Foto: Alo/Jahorina ekonomski forum

Čestitajući organizatorima Jahorina ekonomskog foruma na sjajnom događaju koji već 7 godina okuplja privrednu, akademsku, stručnu javnost, kao i predstavnike Vlada iz regiona, direktor EXPO 2027 Beograd Dušan Borovčanin rekao je da je veliko zadovoljstvo javnosti predstaviti događaj čiji će Srbija biti domaćin u 2027. godini, a koji zvanično počinje za tačno tri godine.

“Možemo reći da je čitav region postao domaćin ovako važnog događaja, koji će skrenuti pažnju više od 100 zemalja sveta na ovaj region. Specijalizovana izložba pruža priliku da privučemo pažnju velikog broja zemalja, koje će možda razmotriti da svoje poslovanje presele u ovaj region, ostvare saradnju sa našim kompanijama, ili realizuju intenzivnu diplomatsku aktivnost”, kaže direktor EXPO 2027 Beograd.

Borovčanin je rekao da je EXPO 2027 Beograd pokretač razvoja svih sektora u ekonomiji: “Pored više od 100 zemalja, na izložbi ćemo biti i domaćini nekim od najznačajnijih međunarodnih organizacija i korporacija. EXPO nije samo samo događaj koji traje 92 dana na prostoru izložbe, već je ideja da čitav grad, Republika Srbija, ali i region žive za ta tri meseca, a da se paralelno održavaju i događaji kao što je Jahorina ekonomski forum, koji predstavljaju odlično mesto za razmenu poslovnih ideja”, dodao je.

Tema Specijalizovane izložbe u Beogradu biće „Igra(j) za čovečanstvo: Sport i muzika za sve“ i bavi se značajem igre, sporta i muzike i njihovim doprinosom razvoju čovečanstva. Tokom ovog perioda očekuje se da će više od 2,6 miliona posetilaca uživati u veoma zanimljivom sadržaju kroz paviljone Srbije i više od stotinu zemalja, predstavljenih na 25ha izložbenog prostora. Organizacijom Specijalne izložbe, Srbija se pridružuje 170 godina dugoj istoriji EXPO događaja koji su menjali svet, kroz velika tehnološka i naučna dostignuća svog vremena ili trajna arhitektonska nasleđa širom sveta.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading