ZA MLADE DO 200.000 DINARA Rok za prijavu 22. maj
Alo

Ovakav konkurs se raspisuje već treću godinu, a rok za prijavu je 22. maj 2024. godine.

Prošle godine je za tu namenu izdvojeno 3 miliona dinara, a pravo je ostvarilo 17 mladih preduzetnika sa teritorije našeg grada, dok je u 2022. godini, kada je po prvi put raspisan ovakav konkurs za koji je takođe izdvojeno 3 miliona dinara, uslove konkursa ispunilo i sredstva dobilo šesnaestoro mladih.

Program dodele bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih na teritoriji grada Zrenjanina u 2024. godini kao prioritet ima podršku omladinskom preduzetništvu jer ono predstavlja veliki ekonomski potencijal, izvor novih zapošljavanja, a entuzijazam i energija mladih pokretačka su snaga razvoja privrede i društva.

Opšti cilj ovog programa je sistemsko unapređenje preduzetništva među mladima, direktna podrška realizaciji njihovih preduzetničkih ideja u prvim fazama poslovanja, kao i razvoj preduzetničkih sposobnosti i kapaciteta kod mladih.

Krajnji cilj Programa je povećanje svesti o važnosti omladinskog preduzetništva, kao i ostvarivanje značajnije uloge mladih preduzetnika na tržištu rada kroz razvoj njihovog poslovanja, zapošljavanje većeg broja ljudi i ostvarivanje većih i održivih prihoda.

Sredstva su namenjena

- za subvencionisanje troškova za ulaganje u nabavku mašine/opreme/ specijalizovanog alata,

- za subvencionisanje troškova za nabavku repromaterijala,

- za subvencionisanje troškova za nabavku računara i računarske opreme.

Sredstva se odobravaju

1. za nabavku mašine/opreme/ specijalizovanog alata u visini od najmanje 50.000,00 dinara do najviše 200.000,00 dinara, odnosno do 75% od fakturne (kupovne) vrednosti sa PDV-om i bez zavisnih troškova nabavke, usluga instalacije, obuke za korišćenje i sl.

2. za nabavku repromaterijala u visini od najmanje 30.000 dinara do najviše 150.000 dinara, odnosno do 75% od fakturne (kupovne) vrednosti sa PDV-om i bez zavisnih troškova prevoza i sl.

3. za nabavku računara i računarske opreme u visini od najmanje 50.000,00 dinara do najviše 200.000,00 dinara, odnosno do 75% od fakturne (kupovne) vrednosti sa PDV-om i bez zavisnih troškova nabavke, usluga instalacije, obuke za korišćenje.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading